Deze slimme bloeddrukmeter heeft alleen je vingertop nodig

Deze slimme bloeddrukmeter heeft alleen je vingertop nodig

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Er is een nieuwe bloeddrukmeter ontwikkeld die alleen je vingertop gebruikt voor metingen. Het apparaat verbindt met je telefoon en het heeft ook geen kalibratie nodig met een traditionele bloeddrukmeter om te kunnen werken.

Slimme bloeddrukmeter

Samsung is er vorig jaar in geslaagd om bloeddrukmetingen een stuk eenvoudiger te maken met zijn Galaxy Watch 5-serie. Je bloeddruk meten met een horloge werkt een stuk eenvoudiger en zonder dat een apparaat om je arm moet. Toch moet je nog steeds de relatieve prijs van smartwatch betalen en de bloeddrukfunctie moet ook eerst worden gekalibreerd met een traditionele bloeddrukmeter voordat de functie ook werkt.

Dat is waar de nieuwe slimme bloeddrukmeter van Valencell bij komt kijken. Dat bedrijft klinkt je misschien niet bekend in de oren, maar het is een bekende naam als het gaat om allerlei gezondheidssensoren die gebruikt worden in smartwatches en fitnesstrackers. Nu heeft het bedrijf ook zelf een product voor consumenten uitgebracht dat nog voordeliger en handiger zou kunnen werken dan bloeddrukmetingen met een horloge.

Comfortabel bloeddruk meten

De slimme bloeddrukmeter van Valencell - het apparaat heeft nog geen naam - heeft alleen je vingertop nodig om te kunnen werken. Dankzij een techniek genaamd 'Fotoplethysmografie' (PPG), laat de bloeddrukmeter een fel licht op de huid van je vingertop schijnen, zodat het een goed beeld krijgt van je bloeddoorstroming. De gegevens van je metingen worden daarna in een bijbehorende app gesynchroniseerd zodat je een goed overzicht krijgt.

Beeld van de bijbehorende app

Beeld van de bijbehorende app

Het apparaat gebruikt kunstmatige intelligentie om je bloeddruk te meten. Verder verklaart Valencell dat de metingen nauwkeurig zijn, omdat de AI is getraind door een grote hoeveelheid data, die afkomstig is van een testgroep. Die bestaat uit meer dan 7.000 mensen.

Prijs en beschikbaarheid

De slimme bloeddrukmeter heeft geen kalibratie nodig om te kunnen werken en hij zal voor 100 dollar - of omgerekend 93 euro - worden verkocht. Eind 2023 zal hij te koop zijn in de VS, maar het is nog niet duidelijk of Valencell hem ook in Europa gaat verkopen.

Gerelateerde artikelen

Het apparaat kan bloeddrukmetingen een stuk comfortabel maken, in het bijzonder voor hartpatiënten die meermaals per dag een meting uitvoeren. Wat denk jij over deze slimme bloeddrukmeter van Valencell? Zou deze jou goed van pas komen? Laat het ons weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk