Smarthome komt naar Android Auto: Home Assistant straks beschikbaar

Smarthome komt naar Android Auto: Home Assistant straks beschikbaar

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Home Assistant biedt straks ondersteuning voor Android Auto. Zo kun je dan in de auto je smarthome bedienen. De functie wordt nu getest en wordt rond eind januari verwacht in de officiële app.

Home Assistant voor Android Auto

Google heeft in december een update voor Android Auto uitgebracht waardoor het apps kon ondersteunen voor smarthome en andere slimme producten. Home Assistant blijkt één van de eerste apps te zijn die daar ook volop gebruik van wil maken. Zo kun je er straks je lampen mee bedienen, maar bijvoorbeeld ook je garagedeur, waardoor je hem vast open kunt doen als je aan komt rijden. Sloten bedienen behoort ook tot de mogelijkheden.

Het team achter Home Assistant schrijft: “Zodra je de app start heb je gemakkelijk toegang tot apparaten zoals je garagedeur, lichten, sloten en zelfs scènes. Als je op een categorie tikt, zie je de apparaten en hun status (met onmiddellijke updates!). Er is ook eenvoudige aanraakbediening om bijvoorbeeld de garagedeur te openen voordat je naar buiten gaat. Naast het selecteren van een domein kun je ook navigeren naar alles in Home Assistant dat een locatie heeft, zoals personen, apparaten of sensoren.”

Gerelateerde artikelen

Garage openen

Je kunt dus ook de status van een apparaat zien: zo weet je of de garagedeur open is als je de hoek om scheurt. Maar ook of je het licht hebt vergeten uit te doen, terwijl je net je straat uit rijdt. Daarnaast is er een zogeheten binaire sensor toegevoegd, waardoor Home Assistant weet of er een telefoon is verbonden met Android Auto. Dan zou je namelijk niet eens op een knop hoeven drukken om de garagedeur te openen.

Google is vooral met dat laatste waarschijnlijk erg blij, want de regels rondom de internet-der-dingen-apps die nu toegang hebben tot Android Auto is wel dat je alles met één druk op de knop moet kunnen in- of uitschakelen. Ook moet het niet mogelijk zijn om tijdens het rijden in de app-instellingen te zitten en bijvoorbeeld routines aan te passen. Immers ben je dan alsnog te veel tijd kwijt met op een scherm turen in plaats van op de weg.

Vind je het een goed teken dat Android Auto nu ook meer geschikt wordt voor smarthome? Laat het achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk