Sonos brengt deze spraakassistent naar zijn slimme speakers

Sonos brengt deze spraakassistent naar zijn slimme speakers

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Sonos brengt de Alexa-spraakassistent via een update uit op zijn luidsprekers in Nederland en België. Alexa wordt een extra keuzemogelijkheid naast de Google Assistent en het eigen Sonos Voice Control-systeem.

Alexa op Sonos-speakers

Wie een speaker van Sonos gebruikt, krijgt een nieuwe manier om zijn luidsprekers handenvrij te bedienen. Amazon Alexa zal na een update werken op Sonos-speakers, hoewel de spraakassistent nog geen Nederlands spreekt. De functie werkte al eerder in andere landen op Sonos-speakers, maar nu worden ook Nederland en België toegevoegd aan de lijst met ondersteunende landen.

Je kan Alexa onder meer vragen om specifieke nummers af te spelen op een speaker naar keuze, het volume aan te passen, de muziek te pauzeren en nummers over te slaan. Daarnaast kan je natuurlijk ook vragen stellen die niets met muziekbediening te maken hebben, zoals over de weersverwachting.

Ondersteunde speakers

Met de toevoeging van Alexa wil Sonos zijn gebruikers meer keuzevrijheid geven. De dienst zal werken op speakers uit de volgende productseries:

  • Roam
  • Move
  • Arc
  • Beam
  • Five
  • One

Het gaat in feite om alle speakers van Sonos die vandaag al werken met een spraakassistent. Op dit moment kunnen mensen al aan de slag met de Google Assistent en Sonos werkt ook aan een eigen dienst. Sonos Voice Control, zoals die heet, kan je zoals Alexa gebruiken in het Engels. Voice Control is een handig alternatief voor wie liever geen persoonlijke gegevens via spraak deelt met grote techbedrijven als Amazon of Google.

Amazon in Nederland en België

Amazon lijkt zich met zijn producten en diensten steeds meer te richten op de Nederlandse en Belgische markt. Het lanceerde eind vorige jaar nog nieuwe Echo-speakers en een slimme wekker. Het is ook opvallend dat Amazon Prime Video, de streamingdienst, in heel wat landen duurder werd, maar niet in onze markt.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk