Tado Slimme Aircobediening krijgt meer skills en kortere installatietijd

Tado Slimme Aircobediening krijgt meer skills en kortere installatietijd

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Tado introduceert meer features en een sneller installatieproces voor zijn Slimme Aircobediening. Dit is er nu mogelijk met het slimme apparaat.

Wat is de Tado Slimme Aircobediening V3+?

De Slimme Aircobediening van Tado maakt van jouw “domme” airco in een handomdraai een slim airco. Hierdoor kan je profiteren van energiebesparende maatregelen met meer controle en comfort. De Slimme Aircobediening werkt met de meeste airconditioners met een afstandsbediening die de huidige instellingen van de airconditioner weergeeft. Het apparaatje maakt verbinding met het internet via de wifi van je woning. Het laat je via de Tado-app je koeling aansturen en communiceert met je airconditioning via infraroodsignalen. Je kunt zo overal vandaan je airconditioning aansturen.

Het installeren van de Slimme Aircobediening is erg makkelijk en neemt een paar minuten tijd in beslag. Je kan, zoals alle Tado-apparaten, de Slimme Aircobediening ook bedienen met Alexa, Google Assistent en Apple Homekit.

Tado Slimme Aircobediening krijgt meer skills en kortere installatietijd

Tado Slimme Aircobediening en Tado-app

Waarom een Tado Slimme Aircobediening V3+?

Recordbrekende hittegolven komen steeds vaker voor in de zomer en kunnen sterk in verband worden gebracht met klimaatverandering. India en Pakistan hebben recent te maken gehad met extreem hoge temperaturen. In de toekomst zullen we in ons dagelijks leven allemaal te maken krijgen met hogere temperaturen.

Volgens het International Energy Agency (IEA) worden er op dit moment wereldwijd ongeveer 2 miljard airco’s gebruikt. Het IEA voorspelt een toename tot 5,5 miljard airco’s wereldwijd tegen 2050. Ook in Nederland wordt de airco steeds populair. In 2016 werden er 75.000 airco’s verkocht en in 2020 was dit al opgelopen tot 200.000 airco’s. De Nederlandse Vereniging van ondernemingen op het gebied van de Koudetechniek en Luchtbehandeling (NVKL) ziet vanaf 2019 een jaarlijkse stijging van 20 tot 30 procent en verwacht ook dit jaar weer een stijging.

Al deze airco's verbruiken een aanzienlijke hoeveelheid energie. Vooral tijdens piekmomenten en extreme weersomstandigheden komen elektriciteitsnetwerken onder druk te staan. De wereldwijde vraag naar het koelen van ruimtes neemt toe en de populariteit van thuiswerken heeft deze vraag verder gestimuleerd. Energiezuinige technologieën zoals de Tado Slimme Aircobediening kunnen ervoor zorgen dat deairco alleen gebruikt wordt als er mensen thuis zijn en dat er geen elektriciteit wordt verspild.

Kortere installatietijd

Dankzij een nieuw installatieproces kun je de installatie van een nieuwe Slimme Aircobediening nu in minder dan 5 minuten voltooien in de Tado-app. Tado heeft de te zetten stappen aanzienlijk verminderd en er het proces om de airco sneller te vinden verbeterd. Het snellere installatieproces wordt vanaf vandaag op apparaten uitgerold en zal in de komende weken voor alle gebruikers beschikbaar komen.

Grotere skillset voor meer dan 500 airco’s

Naast de kortere installatietijd krijgt de Slimme Aircobediening meer functies. Denk aan temperaturen in de auto, dry of fan modus, of verschillende ventilator- en swingstanden. Zo kan je je airco op stille ventilatorstand zetten of kiezen uit verticale en horizontale swingstanden. De volledige featuresupport is beschikbaar voor meer dan 500 merken airco’s en warmtepompen.

Onze Slimme Aircobediening is ontworpen om het comfort in huis te verbeteren en tegelijkertijd energie te besparen, wat vooral belangrijk is in tijden van enorme prijsstijgingen voor energieverbruik. Met de nieuwe features hebben we het voor huishoudens eenvoudiger gemaakt om alleen te koelen als dat nodig is en hun energieverbruik te verlagen.

Christian Deilmann, mede-oprichter en CPO van Tado
Tado Slimme Aircobediening krijgt meer skills en kortere installatietijd

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk