Tado stelt zijn Energy IQ-functie beschikbaar voor meer klanten

Tado stelt zijn Energy IQ-functie beschikbaar voor meer klanten

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Nu de energieprijzen in heel Europa toenemen, zoek iedereen naar manieren om de stijgende energiekosten een halt toe te roepen. Tado stelt daarom zijn Energy IQ-functie nu ook beschikbaar voor mensen met een Tado-vloerverwarming of Slimme Radiator Thermostaat.

Wat is Tado Energy IQ?

Met Tado’s Energy IQ-functie ontvang je voorspellingen over de energierekening van de aankomende maand en kun je de kosten vergelijken met die van voorgaande maanden en jaren. Energy IQ was al beschikbaar voor huizen met Slimme Thermostaten, maar nu is het ook beschikbaar voor alle Tado-gebruikers met vloerverwarming of Slimme Radiator Thermostaten in combinatie met een Auto-Assist-abonnement. Zo wil Tado meer huishoudens de controle geven over hun energieverbruik.

Zodra je je meterstanden invoert in de Tado-app, zie je de daadwerkelijke gebruikspatronen in je energieverbruik. Zo kun je zien hoe je energieverbruik eruit ziet en welke ruimtes meer verwarming nodig hebben dan andere. Op deze manier kan je je energierekening enigszins in toom houden.

Tado stelt zijn Energy IQ-functie beschikbaar voor meer klanten

Energiebesparingsrapport

Ook biedt Tado een maandelijks energiebesparingsrapport, waarin je je procentuele besparing van de voorgaande maand ziet, en een berekening die laat zien hoeveel uur aan kostbare energie de functies van de Slimme Thermostaat hebben geholpen om te besparen.

Tado stelt zijn Energy IQ-functie beschikbaar voor meer klanten

Hoe je jouw energierekening met 22% verlaagt

Verwarmen is goed voor 79% van het energieverbruik van een Europees huis. Slimme Thermostaten van Tado kunnen energierekeningen met gemiddeld 22% verminderen dankzij functies zoals geofencing, die automatisch de verwarming uitzet wanneer er niemand thuis is. Andere slimme functies zijn Open Raam Detectie, Aanpassing aan Weersvoorspellingen en Slimme Schema’s, zodat energie nooit wordt verspild.

Tado’s Slimme Thermostaten kan je eenvoudig en binnen 30 minuten installeren en ze zijn beschikbaar in zowel bedrade als draadloze opties. Elke radiator met een bestaand thermostatisch radiatorventiel kan worden geüpgraded naar een slimme energiebesparende radiator door deze te vervangen door een Slimme Radiator Thermostaat van Tado.

Wat doe jij om je stijgende energiekosten in toom te houden? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de energie besparen? Volg ons dan via Google Nieuws en op Facebook, Instagram en Twitter.

Tado stelt zijn Energy IQ-functie beschikbaar voor meer klanten

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk