Usb 4 versie 2.0 komt eraan: dit moet je weten

Usb 4 versie 2.0 komt eraan: dit moet je weten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Usb 4 versie 2.0 is de nieuwe generatie van de usb-standaard. Via Usb-c-kabels kan je nu gegevens overdragen met een maximale snelheid van 80 Gbps, dat is een verdubbeling tegenover de vorige generatie. Je kan wel Usb 4 versie 1.0-kabels gebruiken om van die hogere snelheid te profiteren.

Usb 4 versie 2.0

De volgende generatie van usb-poorten en -kabels staat klaar. Ze is in een persbericht voorgesteld door de USB Promoter Group, die verantwoordelijk is voor de standaard. De overdrachtssnelheid via usb-c wordt verdubbeld: van 40 Gbps via usb 4 versie 1.0 naar 80 Gbps met usb 4 versie 2.0.

"De oplossingen die het meeste zullen profiteren van de verhoogde snelheid zijn high-end monitors, opslag-accessoires en usb-c-hubs en -docks", zegt Brad Saunders, raadslid van de USB Promoter Group. Meer details over de verbeterde standaard moeten in november volgen, maar we krijgen al wel te horen dat ook USB PD verbeterde specificaties krijgt, dat is de technologie voor onder meer telefoonopladers

Interessant is ook dat kabels met usb 4 versie 1.0 ook kunnen genieten van de extra snelheid die een poort met usb 4 versie 2.0 biedt. Ze zullen nu bestanden kunnen overdragen met maximaal 80 Gbps. Daarnaast werkt usb 4 versie 2.0 ook in de andere richting, want het ondersteunt ook de verbeteringen en features van de vorige generatie.

Koop de juiste oplader

Ten slotte werkt usb 4 versie 2.0 met met de laatste nieuwigheden voor de DisplayPort- en PCIe-standaarden. Ben jij verward door de versies van usb-kabels en de verschillende marketingtermen die fabrikanten voor hun snellaadtechnologie gebruiken? Dat is niet zo vreemd. In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten als je een nieuwe oplader koopt.

Kijk jij trouwens telkens naar de versie van usb-kabel als je een nieuwe koopt? En heb heb jij veel apparaten in huis die over een usb-c-poort beschikken? Laat het ons weten in de reacties.

Nieuws

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk