Videoconferentie-app Zoom komt binnenkort naar Tesla’s

Videoconferentie-app Zoom komt binnenkort naar Tesla’s

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Zoom kondigt aan dat de videoconferentie-app binnenkort naar Tesla’s komt. Op die manier kun je zakelijke meetings hebben in de auto. Uiteraard is het alleen beschikbaar als je in de parkeerstand staat, want als je rijdt moet je je ogen op de weg hebben.

Zoom in een Tesla

Elon Musk heeft al eerder aangegeven dat het binnenkort mogelijk zou worden om videomeetings te houden in je Tesla, maar nu is duidelijk hoe dat wordt vormgegeven. Zoom is de partner die daarbij gaat helpen. De software van het bedrijf wordt straks toegevoegd aan de elektrische bolides van Tesla.

Zoom is een videoconferentietool die in één keer heel bekend is geworden toen het coronavirus uitbrak. Mensen zochten naar mogelijkheden om snel een videoconferentie op te zetten en Zoom was daar perfect voor. Hoewel: het had vooral aan het begin wat haken en ogen. Het was namelijk zodanig toegankelijk, dat kwaadwillenden iets te makkelijk konden inbreken op een meeting. Omdat Zoom zowel persoonlijk als voor zakelijk gebruikt werd ingezet, was dat problematisch. Er is echter snel actie ondernomen om dat te voorkomen. Zoom behoort nu het qua coronavirusmaatregelen rustiger is geworden nog steeds tot de gevestigde orde van de videoconferentietools.

Gerelateerde artikelen

Net als Netflix

Tesla had ook kunnen samenwerken met Microsoft of Google, maar heeft duidelijk gekozen voor een bedrijf dat wat kleiner is. Tijdens Zoomtopia werd het nieuws bekendgemaakt. Er werd meteen duidelijk dat Tesla de software-integratie leidt. Zoom werkt net als Netflix en YouTube in Tesla’s werken. Het werkt in een soort speciale browser van het automerk. Het wordt naar verwachting deel van Tesla Theater- en werkt waarschijnlijk precies zoals je gewend bent. En ongeveer zoals je ook een telefoongesprek aangaat in een Tesla. Je ziet de meeting in de kalender van je auto en je hoeft maar op de link te klikken om een bestaande meeting te starten.

Nu vraag je je misschien af: hoe word ik dan zelf gefilmd? Je hebt er gelukkig geen aparte webcam voor nodig, maar de Zoom-app gebruikt de binnencamera van het voertuig. Normaliter heb je daar als passagier helemaal geen toegang toe, maar nu wel. De resolutie van die camera is 1280 x 960 pixels. Dat is een ratio van 4:3, al kan Tesla dat nog croppen naar 16:9 met een resolutie van 1280 x 720 pixels.

Wanneer live?

De nieuwe functie zou op alle nieuwe Tesla’s uitkomen: naar verwachting op de 3, Y, S en Y. Het is onduidelijk of het gaat om bolides die op MCU3 draaien of oudere modellen die een Atom-processor hebben. De mogelijkheid wordt verwacht bij de kerst-update, maar dat is nog niet officieel aangekondigd.

Zie jij er de toegevoegde waarde van in om te Zoomen in de auto? Laat het nu achter in de reacties bij dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk