Waarom steeds meer huishoudens een slimme thermostaat aanschaffen

Waarom steeds meer huishoudens een slimme thermostaat aanschaffen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Het aandeel slimme thermostaten is binnen Nederlandse huishoudens in een jaar tijd met 32% gestegen. Dat meldt onderzoeksbureau Multiscope.

Sterke groei in aantal slimme thermostaten

Steeds meer Nederlandse huishoudens zijn voorzien van een slimme thermostaat (25%). Ten opzichte van 2021 (19%) is dit een procentuele stijging van 32%. Het totale aantal slimme thermostaten komt daarmee op twee miljoen. Koopwoningen (28%) zijn vaker voorzien van een slimme thermostaat dan huurwoningen (16%).

Gerelateerde artikelen

Binnen de top 10 energieleveranciers heeft UnitedConsumers het hoogste percentage bezitters (41%). Ten opzichte van een jaar geleden heeft UnitedConsumers daarmee koploper Eneco ingehaald. Eneco volgt nu op een tweede plek met 37%. Na Eneco volgen Greenchoice (30%), Vandebron (27%) en Energiedirect.nl (27%). Bij alle energieleveranciers zien we dat het bezit van een slimme thermostaat is toegenomen ten opzichte van 2021.

Waarom steeds meer huishoudens een slimme thermostaat aanschaffen

Kostenbesparing

De sterke groei in het aantal slimme thermostaten in Nederland is met name te wijten aan de behoefte van de consument om kosten te besparen. 68% van de ondervraagden koos dit als motivatie voor de aanschaf van een slimme thermostaat.

Andere motivaties zijn ‘inzicht’ (45%), ‘gemak en comfort’ (44%) en ‘controle’ (40%). Verder blijft de vervanging van de oude thermostaat voor ruim één op de drie consumenten (35%) een reden om een slimme thermostaat aan te schaffen. Opvallend is dat vrouwen aanmerkelijk meer waarde hechten aan ‘inzicht’ (61%) dan mannen (36%).

Heb jij nog geen slimme thermostaat? Bekijk dan eens onze overzicht met de beste slimme thermostaten die je nu kan kopen. Vind je wit maar saai? Check dan deze nieuwe Black Edition van de Tado Slimme Thermostaat.

Tado Slimme Thermostaat Black Edition kopen
Tado Slimme Thermostaat Black Edition kopen
Tado Slimme Thermostaat Black Edition kopen

Tado Slimme Thermostaat Black Edition kopen

Met de zwarte variant van de Slimme Thermostaat biedt Tado, op verzoek van zijn gebruikers, een nieuwe kleur die past bij de huidige interieurstijlen en waarmee ze hun persoonlijke smaak kunnen benadrukken.

Vanaf 219,99 euro

Winkelen op:

Bovenstaande gegevens zijn afkomstig uit de zesde editie van de Smart Home Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope. In het onderzoek zijn 4.918 respondenten van 18 jaar en ouder ondervraagd, representatief voor de Nederlandse bevolking.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk