'Xiaomi toont in augustus prototype van eerste elektrische auto'

'Xiaomi toont in augustus prototype van eerste elektrische auto'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Volgende maand krijgen we een eerste elektrische auto te zien die door de techgigant Xiaomi is gebouwd. Het gaat waarschijnlijk nog niet om een auto die voor consumenten is bedoeld, want Xiaomi wil zijn auto's pas tegen 2024 over de weg laten rijden.

Elektrische auto van Xiaomi

10 miljard dollar, zoveel wil Xiaomi in de komende 10 jaar investeren in de ontwikkeling van eigen elektrische auto's, dat maakte het in maart al bekend in een persmededeling. Het eerste echte resultaat zullen we volgende maand te zien krijgen met de eerste prototypeauto die wordt voorgesteld, dat weet CnEVPost. Die auto zal daarna nog verdere testen en ontwikkeling ondergaan alvorens hij voor consumenten te koop is.

Xiaomi's doel is om in totaal vier modellen van auto's uit te brengen in verschillende prijssegmenten, en Xiaomi wil ook betaalbare modellen lanceren die zelfrijdend zijn. 1.000 werknemers van de Chinese techgigant werken op dit moment aan elektrische auto's. De fabriek waar Xiaomi zijn auto's wil produceren zak in staat zijn om 300.000 exemplaren per jaar van de band te toen rollen. Al mikt het bedrijf bij de opstart eerst op 150.000 auto's.

Breed investeren

Naarmate overheden wereldwijd stapsgewijs overschakelen naar elektrische auto's, hoopt Xiaomi een graantje mee te pikken en marktaandeel te verwerven. Het Chinese bedrijf wist de afgelopen jaren op te klimmen tot een van de grootste spelers in de smartphonemarkt, maar nu groei in de verkoop van telefoons is afgenomen wil Xiaomi breder investeren, waaronder in smarthome en elektrische auto's. Er zijn ook nog veel kansen in de ontwikkeling van EV's. Recent werd nog een nieuwe accu aangekondigd waarmee auto's tot 1.000 kilometer kunnen rijden.

Een belangrijke vraag is of Xiaomi zijn auto's in 2024 ook meteen overzee wil verkopen, want mogelijk staat in de eerste plaats een lancering de thuismarkt China op planning. Hoe die eerste Xiaomi-auto er zal uitzien, is nog niet bekend. Kijk jij ernaar uit om het prototype te zien en zou jij wel een auto willen die ook helemaal bij je Xiaomi-telefoon past? Laat het ons weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk