Xiaomi Robot Vacuum X10+ officieel: slimme stofzuiger met dweil

Xiaomi Robot Vacuum X10+ officieel: slimme stofzuiger met dweil

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Xiaomi heeft een nieuwe robotstofzuiger met dweil voorgesteld, genaamd de Robot Vacuum X10+. Hij kan stofzuigen en dweilen in een schoonmaakbeurt. Het apparaat komt met een basisstation waar hij zelf water bijvult en hij zijn verzamelde vuil weer leegt. De robotstofzuiger is vanaf 899 euro te koop.

Xiaomi Robot Vacuum X10+

Robotstofzuigers worden steeds veelzijdiger. In Munchen heeft Xiaomi zijn nieuwe Robot Vacuum X10+ getoond, en die kan in een klap stofzuigen en dweilen. Het apparaat werkt voleldig zekfstandig met behulp van het basisstation, en gebruikers hoeven alleen het water van het basisstation bij te vullen en een keer per maand het verzamelde stof te legen.

Volgens Xiaomi is de Robot Vacuum X10+ voor elk vloertype geschikt, en hij komt met een dweil die hij zelf automatisch kan intrekken wanneer hij over een tapijt rijdt. Vervolgens zuigt hij stofdeeltjes op met een kracht van 4000 Pa3. De machine wordt geleverd met een zogenaamde 'dual-line laser' en een camera voor objectdetectie. Samen met de LDS-navigatie plant het apparaat een efficiënte reinigingsroute, die obstakels op de grond vermijdt.

Xiaomi benadrukt ook dat zijn apparaat erg privacyvriendelijk is omdat gevoelige gegevens nooit de Robot Vacuum X10+ verlaten. Wanneer hij je woning in kaart brengt, gebeurt de verwerking op het apparaat. Recent schreven we op AW Smart over een andere robotstofzuiger, de nieuwe iRobot J7+ Combo, die als een concurrent voor deze Xiaomi-robot dient. Een van de nieuwigheden waar iRobot mee uitpakte was dan ook de mogelijkheid om de dweil van de Roomba J7+ Combo op te tillen wanneer nodig.

Xiaomi Robot Vacuum X10+ kopen

Xiaomi Robot Vacuum X10+ is vanaf 899 euro te koop via de officiële webshop van Xiaomi.

  • Xiaomi Robot Vacuum X10+ - 899 euro

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk