Grotere modellen van de Xiaomi TV A2 komen niet naar Nederland en België  (Exclusief)

Grotere modellen van de Xiaomi TV A2 komen niet naar Nederland en België (Exclusief)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Xiaomi bracht in juni een serie van voordelige televisies uit die met Android TV werken. De Xiaomi TV A2 is vanaf 249,99 euro beschikbaar, maar hij verschijnt enkel in een 32- en een 43 inch-model. Waarom is dat als er in andere landen ook modellen zijn in 55 inch en 58 inch? We vroegen het aan Xiaomi.

Xiaomi TV A2

Op papier zien ze er best fraai uit, een Android TV van Xiaomi voor 249,99 euro. Het grotere 43 inch 4K-model met Dolby Vision-ondersteuning heb je dan weer voor 449,99 euro. Toch vroegen we ons op de redactie spontaan af waarom de grotere modellen van de Xiaomi TV A2 niet naar Nederland en België komen. De meeste nieuwe televisies die hier worden uitgebracht hebben namelijk een groter formaat.

"Hoewel er inderdaad grotere maten van dit model zijn aangekondigd, zien we daar in deze markt geen interesse voor", zegt een woordvoerder van Xiaomi als een reactie op onze vraag. Het lijkt er dus op dat het merk met lage prijzen vooral wil concurreren in de markt van kleinere tv's. Xiaomi verkoopt ook nog maar sinds eind 2021 zijn televisies in de Benelux. Xiaomi neemt dus vooral voorzichtige stapjes als het om zijn tv's gaat.

Google TV

Een andere vraag die bij ons opkwam over de nieuwe tv's heeft te maken met de versie van Android TV. De Xiaomi TV A2 verschijnt met het oudere Android TV 10 dat inmiddels in 2019 is uitgebracht. "Dat heeft te maken met een aantal samenhangende factoren: de Google TV afdeling, het chipset-platform en Xiaomi's interne plannen. Voor toekomstige releases wordt Google TV zeker overwogen."

In Nederland bieden voorlopig alleen de merken TCL, Sony en Philips televisies aan met Google TV, maar daar wil Xiaomi dus mogelijk iets aan veranderen. In plaats van een nieuwere Android TV-versie kiest het bedrijf bij volgende modellen misschien voor Google TV. In dit artikel bespreken we de verschillen tussen beide systemen. Wat denk jij van de Xiaomi TV A2 en zou jij ook meer geneigd zijn om een kleinere televisie van Xiaomi te kopen of toch een groter model? Laat het ons weten in de reacties.

Nieuws

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk