'Zo bedien je straks je slimme lampen en speakers vanaf je pols'

'Zo bedien je straks je slimme lampen en speakers vanaf je pols'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Straks zal je je slimme lampen en speakers vanaf je pols kunnen bedienen, tenminste als het van een nieuw lek afhangt. Google werkt aan een versie van de Google Home-app voor Wear OS, en ook Foto's en de dient Persoonlijke veiligheid zal op je horloge werken.

Google Home voor Wear OS

Google heeft grootse plannen met nieuwe Wear OS-apps, dat blijkt uit dit bericht op Androidworld. Vermoedelijk zal Google de Home-app samen met Google Foto's en Persoonlijke veiligheid lanceren voor Wear OS-horloges. Dat doet het bedrijf vermoedelijk samen met de lancering van de Pixel Watch op 6 oktober.

We merken alvast dat het mogelijk zal zijn om vanaf je horloge slimme lampen aan en uit te schakelen of de helderheid aan te passen. Daarnaast kan je ook de temperatuur van je tempostaat wijzigen, maar vermoedelijk zijn er nog meer toepassingen. De nieuwe Google Home-functies voor Wear OS doen een beetje denken aan het menu Apparaatbediening voor Android.

Fotowijzerplaten

Verder lijkt de integratie van Foto's zich te beperken tot de wijzerplaat Je kan een foto naar keuze instellen op de achtergrond en vervolgens kan je ook verschillende klokken kiezen om zo een wijzerplaat samen te stellen. Het lijkt er dus op dat je niet door je fotobibliotheek kan bladeren vanaf je pols.

En als laatste is er Persoonlijke veiligheid, dat is een app die exclusief is voor Pixels en waarin je gezondheidsgegevens kan delen die bedoeld zijn voor hulpverleners in geval van nood. Anderzijds kan je met de app ook gebaren instellen waarmee je snel hulpverleners, vrienden of familie kan contacteren als je in nood bent. Op basis van de screenshots kunnen we afleiden dat je met de Wear OS-app in de eerste plaats een noodnummer zal kunnen bellen.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Het is nog niet duidelijk of deze apps beschikbaar zullen zijn op alle Wear OS-horloges, of alleen de smartwatches met Wear OS 3, waaronder de Samsung Galaxy Watch 4 en de nieuwe Galaxy Watch 5-serie. Er bestaat ook nog de mogelijkheid dat deze apps enkel werken op de aankomende Pixel Watch van Google. Meer duidelijkheid komt vermoedelijk op 6 oktober bij het Made by Google-evenement.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk