Zoveel Nederlanders hebben momenteel een slimme speaker

Zoveel Nederlanders hebben momenteel een slimme speaker

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Ruim 1,8 miljoen Nederlandse huishoudens bezitten een slimme speaker. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek, uitgevoerd door Multiscope.

Deze slimme speakers zijn het populairst

De Sonos One-smart speaker is het populairst. Zo'n zes procent van de Nederlanders heeft er eentje in zijn of haar bezit. Dit komt neer op meer dan 450.000 huishoudens. Hiermee staat het product op de eerste plaats als het gaat om slimme speakers. De Google Home (4%) en de Google Home Mini (3%) maken de top drie compleet. Daarna volgen de smart speakers van Bose, Harman Kardon en de nieuwere Google Nest-speakers.

Zoveel Nederlanders hebben momenteel een slimme speaker

Zoveel Nederlanders hebben een slimme speaker

Bijna een kwart van de Nederlandse huishoudens bezit een slimme speaker (23%). Dit komt neer op ruim 1,8 miljoen huishoudens. Het jaar ervoor was dit nog 1,5 miljoen. Gemiddeld heeft men 325 euro voor de slimme speaker betaald. Doorberekend voor heel Nederland komt de totale marktwaarde uit op 600 miljoen euro.

Drie procent van de Nederlandse huishoudens is van plan een slimme speaker te kopen. Dit komt neer op ruim 240.000 huishoudens. Binnen nu en een jaar zou dan ruim een kwart van de huishoudens een slimme speaker hebben (26%). Nederlanders die een slimme speaker willen kopen hebben een voorkeur voor de Google Home (18%) en de Sonos One (13%).

Heb jij thuis een slimme speaker of ben je van plan om er eentje aan te schaffen? Laat het ons weten in de reacties onder het artikel.

Zoveel Nederlanders hebben momenteel een slimme speaker
Google Nest Audio-speaker

Via: Androidworld

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk