Slimme deurbellen

Lees al het laatste nieuws over Slimme deurbellen

Welke slimme deurbellen zijn nu de beste? En welke videodeurbel past het beste bij jou? AWSmart helpt je bij het maken van de juiste keuze en we leggen meteen uit wat nu precies een slimme deurbel is.

Wat is een slimme deurbel

Een slimme deurbel bevat een ingebouwde camera waarvan je de beelden via de bijbehorende app op je smartphone kunt bekijken. De videodeurbellen zijn er in alle vormen en maten. Vaak zijn er onderling heel wat verschillen tussen fabrikanten en modellen. Sommige merken kiezen er bijvoorbeeld voor om videobeelden van bezoekers aan je voordeur in de cloud op te slaan en ze koppelen daar een betaald abonnement aan. Andere deurbellen werken dan weer met lokale opslag via microSD of een aparte basestation in je huis.

Gerelateerde artikelen

Welke videodeurbel moet ik kiezen?

Dan moet je je nog de vraag stellen met welke platformen de videodeurbel in kwestie juist werkt. Kan je hem koppelen aan Google Home of werkt hij enkel via Alexa? Die vraag is belangrijk als je bijvoorbeeld al een Google Nest Hub in huis hebt en graag beelden van je voordeur op het scherm wil bekijken.

Uiteraard zijn er nog tal van andere functies die ertoe doen. Sommige videodeurbellen komen met een slimme herkenning die personen van voorwerpen onderscheidt en ook de resolutie van de camera speelt een rol. Je wil ook weten of je ook met de persoon aan je voordeur kan communiceren vanop afstand. Arlo bracht een videodeurbel uit die met een sirenefunctie komt. Je kan videogesprekken voeren met de bezoeker aan je voordeur of je kan een voicemailbericht laten opnemen als je afwezig bent.  

Wat is de beste slimme deurbel?

Met een videodeurbel kan je altijd mensen aan de deur toespreken, ook als je niet thuis bent. Je stuurt makkelijk Jehova's getuigen weg, zonder een deur te openen. Aan de andere kant houdt je videodeurbel een oogje in het zeil, net zoals een beveiligingscamera dat doet. Dit zijn de beste deurbellen die zonder een maandelijks abonnement van cloudopslag komen.

Gerelateerde artikelen

Slimme deurbel kopen

Nest Hello

De Nest Hello is een goed uitziende videodeurbel die voor zijn mogelijkheden hoge kwaliteit beelden en geluid aflevert. De Nest-app werkt daarnaast ook prima, de interface is duidelijk en alles verloopt soepel en snel. Daarnaast zijn de slimme persoonsmeldingen een groot pluspunt in vergelijking tot andere videodeurbellen alhoewel de bekend-gezicht-meldingen nog iets beter kunnen.

Om de Nest Hello volledig te benutten, is een Nest Aware-abonnement een vereiste. Je hebt dan namelijk de beschikking over de bekend-gezicht-meldingen, videogeschiedenis bekijken, clips en activiteitszones. Daarbij is het wel van belang dat je de camera niet op de openbare straat hebt gericht. Dit is namelijk niet toegestaan en bij de aanschaf van de Nest Hello word je hier niet voor gewaarschuwd. Al met al is de Nest Hello een mooi smarthome-product met een aantal kanttekeningen waarvan je als potentiële koper zeker van op de hoogte moet zijn.

Slimme deurbellen

Google Nest Doorbell

Met de Google Nest Doorbell (batterij) haal je een strak vormgegeven en slimme deurbel in huis, die tevens prima fungeert als bewakingscamera. De installatie en bediening via de Google Home app is toegankelijk en biedt veel functies.

Met Nest Aware krijg je daar nog de mogelijkheid bij om bekende gezichten te herkennen en langer terug te kijken naar videogeschiedenis van gebeurtenissen. En om heel eerlijk te zijn is dat voor mij alleszins het abonnementsgeld niet waard. En zonder abonnement geeft deze deurbel je ook meer in ruil voor je geld dan zijn voorganger.

Slimme deurbellen

Arlo Essential Video Doorbell Wire-Free

De Arlo Essential Video Doorbell Wire-Free is een geweldig product, want als het gaat om de kwaliteit van videobeelden dan kan ik er alleen maar heel enthousiast van worden. Die zijn namelijk van hoge kwaliteit, en de groothoekcamera werkt ontzettend goed. Arlo is hiermee veel van zijn concurrenten te sterk af. Daarnaast is het een veelzijdig product, want deze deurbel kan volledig draadloos werken of in combinatie met een gong.

Verder is er nog de slimme herkenning dankzij machinelearning waarmee Arlo nog verder gaat dat de meeste van zijn concurrenten. Bij de meeste slimme videodeurbellen zal je enkel personendetectie aantreffen in de lijst met features.

Slimme deurbellen

Dit vind je misschien ook leuk