Slimme speakers

Lees al het laatste nieuws over Slimme speakers

Welke slimme speakers zijn nu de beste? En welke smart speakers past het beste bij jou? AWSmart helpt je bij het maken van de juiste keuze en we leggen meteen uit wat nu precies een smart speaker is.

Wat is een smart speaker?

Een smart speaker (of slimme luidspreker) is een apparaat met een ingebouwde slimme assistent. Je kan deze speakers dus bedienen via die slimme assistent. Er zijn verschillende slimme hulpjes op speakers te vinden. Sommige slimme speakers werken met de Google Assistent en Amazon's Alexa. De speakers van Apple werken alleen met Siri.

Wat kan een slimme speaker?

Dankzij het slimme hulpje in deze apparaten kan je allerlei antwoorden krijgen op vragen. Daarnaast kan je de virtuele assistent allerlei opdrachten geven.

Je kan bijvoorbeeld vragen naar het laatste nieuws of je eerstvolgende agenda-afspraak. Je kan ook vragen wie de winnaar was van het Eurovisie Songfestival van 1983 of verkeersinformatie en reistijden opvragen. Alexa, Siri of de Google Assistent kunnen ook de verlichting in de keuken voor je dimmen of een serie op Netflix voor je aanzetten op je smart-tv.

Hoe werkt een slimme speaker?

Slimme speakers werken samen met andere slimme apparaten. Zo kunnen ze niet alleen samenwerken met andere slimme speakers, maar ook met slimme thermostatenslimme deurbellenslimme deursloten en meer. Dankzij de ingebouwde spraakassistent kun je de speaker bedienen. 

Wat is de beste smart speaker?

Veel fabrikanten verkopen slimme speakers, niet alleen Google, Amazon en Apple. Ook Sonos, Harman Kardon, Bose, JBL, Philips en Xiaomi hebben deze slimme apparaten in hun assortiment. Ben jij op zoek naar de beste smart speaker van dit moment? Check dan onze favorieten hieronder:

Beste smart speaker: Harman Kardon Citation One MK3

De Harman Kardon Citation One MK3 is een mooie alles-in-één bluetooth speaker. Allereerst heeft hij een heel neutraal design, wat een meerwaarde is, want een speaker hoeft in je interieur niet de aandacht te trekken. Toch heeft hij een hoogwaardige stoffen afwerking een eenvoudige knoppen als je hem een keer fysiek wil bedienen.

De Citation One MK3 heeft op zichzelf een kamervullend geluid dat nog een flink niveau verder gaat dan een populaire speakers als de Nest Audio. Al betaal je daar natuurlijk ook voor. Hij heeft beter basgeluid en gebalanceerde geluidstonen. Op het vlak van geluidskwaliteit is de Citation One MK3 eerder een concurrent voor de Sonos One.

Harman Kardon Citation One MK3 kopen

De Harman Kardon Citation One MK3 is te koop in een grijze en zwarte kleur. Hij kost zo'n 179 euro.

Slimme speakers

Beste budgetvriendelijke smart speaker: Google Nest Audio

In de categorie van de budgetvriendelijke luidsprekers hebben we gekeken naars smart speakers die minder dan 100 euro kosten. Als je speakers gaat vergelijken, kan je er eigenlijk niet omheen dat deze prijsklasse vooral door Google wordt gedomineerd.

De Nest Audio is zonder twijfel onze favoriet in deze prijsklasse als we naar prijs-kwaliteit kijken. Onze collega Jeffrey testte hem toen hij in het najaar van 2020 is verschenen en was erg enthousiast in de review. De Nest Audio kost nog steeds meer dan dubbel zoveel als de Nest Mini, maar je krijgt ook een speaker in ruil die veel waardevoller is. Het geluid van de Nest Audio kan niet uiteraard mee met de Citation One MK3 of de Bose Home Speaker 500, maar zulke geluidkwaliteit heb je misschien ook niet in elke ruimte nodig.

Google Nest Audio kopen

De Nest Audio is te koop in de kleuren Chalk en Charcoal en hij heeft een adviesprijs van 99,99 euro. Al kan je hem vaak voor een veel lagere som op de kop tikken.

Slimme speakers

Beste draagbare smart speaker: JBL Link Portable

Een opkomende categorie binnen smart speakers zijn de draagbare speakers met de Google Assistent. Soms staan deze luidsprekers via bluetooth met onze telefoons in verbinding, terwijl anderen met wifi werken of met beide technieken. Een draagbare speaker komt met een accu en is vaak tegen een regenbui opgewassen.

Veelzijdigheid is troef bij een draagbare smart speaker en onze favoriet is de JBL Link Portable. Het apparaat richt zijn geluid om zich heen en de behuizing is IPX7-waterbestendig. Dat wil zeggen dat het apparaat overleeft als het maar liefst een halfuur lang ondergedompeld wordt in water.

JBL Link Portable kopen

De JBL Link Portable is te koop in zes tinten: groen, blauw, geel, grijs, zwart en bruin. Hij heeft een adviesprijs van 149 euro, maar in de praktijk kan je hem vaak voor een lagere prijs vinden.

Slimme speakers

Er zijn nog veel meer goede smart speakers. Je vind een mooi overzicht bij onze collega's van Androidworld.

Dit vind je misschien ook leuk