3 manieren om inbrekers af te schrikken met smarthome-apparaten

3 manieren om inbrekers af te schrikken met smarthome-apparaten

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Het is fijn om een slim huis te hebben. Niet alleen voor alle handige routines als je thuis bent: ook als je niet thuis bent dan kan je slimme huis er voor je zijn. Die beschermt je kostbare bezittingen van inbrekers. Helaas niet van je katten, maar je kunt eventueel wel zien welke poes het heeft gedaan. Inbrekers zijn echter net iets vervelender, maar hopelijk kun je ze met deze 3 slimme gadgets weren.

Smarthome-gadgets slim inzetten

In Nederland schijnt elke tien minuten te worden ingebroken: er wordt 144 keer ingebroken per dag. Het uit je huis houden van inbrekers is niet alleen belangrijk voor je spullen: het speelt ook een belangrijke rol in je gevoel van veiligheid. Zorgen dat je huis jouw huis blijft en niemand binnendringt in jouw veilige gebied dat jij je thuis noemt, dat is eigenlijk nog wel belangrijker dan die in veel gevallen inwisselbare spullen die mogelijk worden meegenomen. Smarthome-gadgets kunnen je helpen, als je ze tenminste slim inzet.

Gerelateerde artikelen

1. Camera’s

Natuurlijk denk je bij het beveiligen van je huis tegen diefstal aan beveiligingscamera’s. Of het nu gaat om een slimme deurbel van Nest die naar buiten kijkt of een camera van Eufy in je woning: je kunt vanaf een afstand een melding krijgen wanneer er beweging is gedetecteerd en bijvoorbeeld de buren of hulpdiensten inschakelen om een kijkje te nemen (of de dieven af te schrikken door bijvoorbeeld tegen ze te schreeuwen via tweewegcommunicatie). Ook zullen inbrekers hopelijk minder snel kiezen om bij jou thuis in te breken wanneer ze je camera’s zien.

3 manieren om inbrekers af te schrikken met smarthome-apparaten

2. Slimme lampen

Of je nu een slimme lamp gebruikt of een slimme schakelaar waar je een ‘domme’ lamp op aansluit: lampen zijn een belangrijk hulpmiddel tegen inbrekers. Je kunt er namelijk mee doen alsof je thuis bent: je huis is niet zo donker en als je ze een goede timing meegeeft, dan kun je zelfs zorgen dat ze niet elke avond stipt om 8 uur aangaan, maar de ene avond bijvoorbeeld wat later dan de andere. Ook is het een voordeel dat lampen je huis verlichten, mocht je een camera gebruiken die bijvoorbeeld geen infrarood heeft. Zo zie je toch nog wat er in je huis gebeurt.

3 manieren om inbrekers af te schrikken met smarthome-apparaten

3. Slimme gordijnen

Nu zullen slimme gordijnen niet zozeer inbrekers afschrikken: ze kunnen wel zorgen dat je spullen niet zo makkelijk kunnen worden bekeken. Naast dat ze uiteraard in combinatie met je slimme lampen zorgen dat je huis er bewoond uitziet. Slimme gordijnen koop je meestal niet als slimme raambekleding: vaak zijn het apparaatjes die je op je gordijnen bevestigt en die ervoor zorgen dat ze open en dicht gaan. Je kunt ze in veel gevallen vrij snel en makkelijk monteren en dat is fijn, want de taak die ze uitvoeren is als je gewoon thuis bent niet heel essentieel: over het algemeen wordt het open en dichtdoen van gordijnen niet een heel onprettige ‘huishoudelijke’ taak gevonden. Toch kan het licht dat binnenvalt je wel net inspireren om je bed uit te komen en zijn ze daarnaast dus erg praktisch in de strijd tegen inbrekers.

3 manieren om inbrekers af te schrikken met smarthome-apparaten

Hopelijk helpen deze drie tips je om kwaadwillenden buiten de deur te houden en jouzelf een veiliger gevoel te geven.

Zet jij je slimme gadgets in om je huis veilig te houden? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk