4 coolste slimme gadgets van week 12

4 coolste slimme gadgets van week 12

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen. We hebben vier coole gadgets voor je gevonden: van een slim vogelhuisje tot een schroevendraaier en fidget slider in één.

4 coolste gadgets

Niet iedereen is al vertrouwd met het principe van crowdfunding, en dat is ook normaal. Het is nog steeds relatief nieuw concept, maar wel een dat creatieve mensen kan helpen om het verschil te maken. Je steunt namelijk eerst een leuk idee voor een product, en vervolgens kan jij de voortgang volgen tot het pakketje aan je deur komt. Dit zijn de vier coolste gadgets op crowdfundingwebsites.

1. Yeelight Cube Smart Lamp - slimme lamp die werkt met Matter

Voor wie is het? 

Voor de smarthomefans die alleen nog maar Matter-apparaten willen

Wat is het?

De Yeelight Cube Smart Lamp is een modulaire kubuslamp voor op je bureau. Je kan de lamp uitbreiden met Add-ons om er drie verschillende varianten van te maken. De eerste variant (Cube Matrix) heeft een dot matrix-lampjes waarop je een patroon kunt afbeelden. De Cube Panel is een kubus die meerdere kleuren tegelijk laat zien. Er is er ook een Cube Spot met een ingebouwd spotje dat je alle kanten op kunt richten.

De slimme lamp komt met Matter-ondersteuning. Dat is de nieuwe standaard die smarthome-apparaten toelaat om onderling te communiceren en voor gebruikers om taken beter te automatiseren.

  • Yeelight Cube Smart Lamp - Indiegogo - 185 euro incl. verzending verwacht in april 2023

2. The Revolver - schroevendraaier en fidget slider in één

Voor wie is het? 

Voor de de handige Harry die zich verveelt

Wat is het?

The Revolver is een slimme EDC-schroevendraaier van titanium waarin 6 bitjes passen. Dankzij het verborgen onderdeel aan de onderkant kun je schroeven vastdraaien of losdraaien. Deze compacte schroevendraaier kan je makkelijk meenemen en kan je ook als fidget spinner gebruiken. Je houdt de gadget in je hand en draait vervolgens de dop die een metaalachtig geluid weet te produceren. handig als je je verveelt, of zenuwachtig bent. Ook leuk om weg te geven als cadeau.

The Revolver is ook beschikbaar in combinatie met verschillende accessoires zoals een heuptas met een haak en ruimte voor extra bitjes.

  • The Revolver - Indiegogo - 92 euro incl. verzending 
4 coolste slimme gadgets van week 12

3. Flux Keyboard

Voor wie is het? 

Voor de early adopter die alleen tikt op een mechanisch toetsenbord

Wat is het?

Het Flux Keyboard combineert de voordelen van een mechanisch toetsenbord met de voordelen van een scherm. Dit bijzondere toetsenbord is op verschillende manieren aan te passen, net als zijn mechanische tegenhanger. Maar dankzij het Full HD IPS-scherm zijn de mogelijkheden eindeloos. Je past elke toets aan zoals jij dat wilt, in één van de 27 talen. Je kan vervolgens eenvoudig wisselen tussen tussen profielen met bijbehorende sneltoetsen. Je kan zelfs een achtergrondafbeelding of video op het apparaat instellen.

Elke toets is voorzien van magneten die werken als een veer en zo zorgen voor de feedback die je gewend bent van mechanisch toetsenborden. Het Flux Keyboard breid je uit met vier modules waaronder een module die je kan gebruiken als scrollwiel, volumeregelaar of en app naar keuze.

  • Flux Keyboard - Kickstarter - 334 euro incl. verzending verwacht in december 2023

1. Birdfy Nest - het eerste slimme vogelhuisje

Voor wie is het? 

Voor de vogelliefhebbers

Wat is het?

Met Birdfy Nest is een vogelhuisje waarvan je de binnenkant rechtstreeks vanaf je smartphone kunt streamen, zodat je de vogels van dichtbij kunt observeren zonder onze gevederde vrienden te storen. Het vogelhuisje komt met een Birdfy-app en die herkent de belangrijkste stadia van het nestelen van vogels. De app maakt zelfs korte video's die je kunt delen met familie of vrienden. Je mist geen belangrijke momenten. Bovendien draag je bij aan waardevolle ecologische gegevens en ondersteun je inspanningen voor vogelbescherming.

Het vogelhuisje is uitgerust met stevige materialen inclusief ventilatie- en afvoergaten, zodat de binnenkant koel en droog blijft. Birdfy Nest is eenvoudig te monteren en schoon te maken.

  • Birdfy Nest - Kickstarter - 212 euro incl. verzending verwacht in juni 2023
4 coolste slimme gadgets van week 12

Denk hier aan bij crowdfunding

Houd er rekening mee dat je met crowdfunding altijd in de eerste plaats een idee ondersteunt, zonder dat er een echte garantie is dat het daadwerkelijke product aan je verwachtingen zal voldoen. Kies dus de projecten en start-ups uit waar jij ook echt in gelooft en volg de regelmatige updates over de ontwikkeling en verzending die de start-ups communiceren. Projecten steunen via crowdfunding is dus niet hetzelfde als shoppen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk