4 coolste slimme gadgets van week 13

4 coolste slimme gadgets van week 13

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen. We hebben vier coole gadgets voor je gevonden: van een heel speciaal muziekinstrument tot een heel toekomstbestendige powerbank.

4 coolste gadgets

Niet iedereen is al vertrouwd met het principe van crowdfunding, en dat is ook normaal. Het is nog steeds een relatief nieuw concept, maar wel een dat creatieve mensen kan helpen om het verschil te maken. Je steunt namelijk eerst een leuk idee voor een product en vervolgens kan jij de voortgang volgen tot het pakketje aan je deur komt. Dit zijn de vier coolste gadgets op crowdfundingwebsites.

1. AOHi: een ruimtestation om op te laden

Voor wie is het? 

Voor de mensen die een vliegticket naar Mars niet zouden afslaan

Wat is het?

AOHi is een oplaadstation dat je zelf kunt bouwen, met een ruimtedesign alsof je je in die zwarte oneindigheid boven ons bevindt. Het is een station om je smartphone of oordopjes draadloos mee op te laden en je kunt hem bovendien gebruiken als powerbank. Hij is doorschijnend voor een extra futuristisch effect en de powerbank is met 5.000 mAh heel handig om in je tas te stoppen. Het cyberpunk-ontwerp is bovendien een toffe eyecatcher in huis.

  • AOHi 2-in-1 charging dock - Kickstarter - 155 euro incl. verzending - verwacht in juni 2023
4 coolste slimme gadgets van week 13

2. MA-1 - schattige indoor luchtkwaliteitsmonitor

Voor wie is het? 

Iemand die houdt van koddige robotjes die ook echt wat kunnen

Wat is het?

MA-1 is een indoor luchtkwaliteitsmonitor met karakter. Het is een mini-apparaatje dat is uitgerust met sensoren om de luchtkwaliteit te meten. Zo weet je wanneer de kwaliteit zo slecht is dat je echt even een raam moet openzetten, of word je er even aan herinnerd om de afzuigkap aan te zetten bij het koken. Het leuke is dat dit een soort robotje is dat leuke bliepjes doet en een ‘gezicht’ heeft om je wat extra persoonlijkheid mee te geven.

  • MA-1 - Kickstarter - 67 euro incl. verzending - verwacht in mei 2023

3. Starship Seer - futuristische powerbank

Voor wie is het? 

Mensen die graag meer informatie willen tijdens het opladen via een powerbank

Wat is het?

Starship Seer is een flinke powerbank van 10.000 mAh. De output is 35 Watt en de input 30 Watt, maar wat qua ‘output’ pas echt interessant is, dat is dat deze hypermoderne powerbank veel meer informatie geeft over hoeveel tijd het nog kost om op te laden. Het voordeel aan zo’n grote batterij is natuurlijk dat je sommige apparaten er zelfs meerdere malen mee kunt opladen. Een GoPro wel 3,5 keer, maar een Samsung Galaxy 23 Ultra 1,2 keer. De makers beloven sowieso 800 oplaadcycli (met een behoud van 80 procent van de batterijkracht).

  • Starship Seer powerbank - Kickstarter - 45 euro incl. verzending -verwacht in mei 2023
4 coolste slimme gadgets van week 13

4. Chompi Club - een modern muziekinstrument

Voor wie is het? 

Voor mensen die het leuk vinden om te experimenteren met muziek

Wat is het?

Chompi is een opvallend muziekinstrument vol vrolijke knopjes en heel veel mogelijkheden. Het idee is dat het niet alleen maar een muziekinstrument is, maar dat je ook meteen tot een community behoort waarin allerlei tips en tricks worden gedeeld. Je kunt zelf kiezen hoe je knoppen afstelt en je wordt vooral uitgenodigd om je eigen geluid te laten horen.

  • Chompi Club - Kickstarter - 458 euro incl. verzending - verwacht in november 2023
4 coolste slimme gadgets van week 13

Denk hier aan bij crowdfunding

Houd er rekening mee dat je met crowdfunding altijd in de eerste plaats een idee ondersteunt, zonder dat er een echte garantie is dat het daadwerkelijke product aan je verwachtingen zal voldoen. Kies dus de projecten en start-ups uit waar jij ook echt in gelooft en volg de regelmatige updates over de ontwikkeling en verzending die de start-ups communiceren. Projecten steunen via crowdfunding is dus niet hetzelfde als shoppen.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk