4 coolste slimme gadgets van week 16

4 coolste slimme gadgets van week 16

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen. We hebben vier coole gadgets voor je gevonden: van een manier om zonder trackers toch je gezondheid bij te houden en een zeer futuristische wasdroogcombi.

4 coolste gadgets

Niet iedereen is al vertrouwd met het principe van crowdfunding, en dat is ook normaal. Het is nog steeds een relatief nieuw concept, maar wel een dat creatieve mensen kan helpen om het verschil te maken. Je steunt namelijk eerst een leuk idee voor een product en vervolgens kan jij de voortgang volgen tot het pakketje aan je deur komt. Dit zijn de vier coolste gadgets op crowdfundingwebsites.

1. Remwave Sleep: je gezondheid bijhouden zonder wearable

Voor wie is het? 

Voor mensen die liever geen wearables dragen tijdens de slaap.

Wat is het?

RemWave Sleep is een apparaat dat lijkt op een opstapje, maar dan aanzienlijk kleiner. Het is bedoeld om een soort wearable te zijn, maar dan hoef je hem niet te dragen. Hij houdt bij hoe je slaapkwaliteit is, hoe je vitale functies ervoor staan en dat alles zonder dat je het apparaat hoeft aan te raken. Heerlijk voor iedereen die wil slapen zonder een bandje om te hebben. Het apparaat staat gewoon op je nachtkastje en zit altijd in het stroom, zodat je er niet aan hoeft te denken het aan en uit te zetten. Hij weet dat je naar bed gaat omdat hij daarvoor sensoren heeft.

  • Remwave Sleep - Kickstarter - 191 euro incl. verzending - verwacht in juni 2023

1. Re02 Contact Lens Renewer: reinigt je contactlenzen

Voor wie is het? 

Voor mensen die zeker willen zijn dat hun lenzen goed schoon zijn.

Wat is het?

Het is een wat ingewikkeld verhaal, maar Re02 is een apparaat dat een speciaal soort zuur kan aanmaken, waardoor er 99,9999% procent van de virussen worden gedood. Bovendien maakt hij ook gebruik van UV-licht om te steriliseren Daarnaast zit er een schermpje op waarmee je kunt instellen welke schoonmaakmodus er moet worden aangezet. Je kunt ondertussen lekker gaan slapen en de volgende ochtend zijn je lenzen weer schoon. Ook als je kleurlenzen gebruikt. De batterijduur van het apparaat is ongeveer een maand.

  • Re02 Contact Lens Renewer - Kickstarter - 54 euro incl. verzending - verwacht in juni 2023
4 coolste slimme gadgets van week 16

3. Eeva 2-in-1 Laundry Solution: op Eve-lijkende wasdroogcombi

Voor wie is het? 

Voor mensen die dol zijn op Wall-E en was.

Wat is het?

Het is een enorm futuristisch uitziende mini-wasdroogcombi voor in de kamer. Je kunt hem bij wijze van spreken op je slaapkamer zetten naast je wasmand. Of beter nog: hem gebruiken als wasmand en aanzetten wanneer het zover is. Het apparaat heeft veel weg van de bekende robot uit de film Wall-E, namelijk het liefje van Wall-E. Echter zweeft deze niet rond in de ruimte, maar in jouw ruimte, met zijn fijne, kleine formaat en mogelijkheid om zonder wateraansluiting te kunnen wassen en drogen.

  • Eeva 2-in-1 Laundry Solution - Indiegogo - 820 euro incl. verzending - verwacht in oktober 2023
4 coolste slimme gadgets van week 16

4. WOLOLOW: een niet-futuristische UFO-nachtlamp

Voor wie is het? 

Voor iedereen met een retro-chique huis.

Wat is het?

Of het nou voor een kind is dat een nachtlampje zoekt, of gewoon als geweldige designoptie in je superstijlvolle, retro-chique interieur: WOLOLOW is een nachtlampje in de vorm van een ufo. Geen futuristisch ding, maar een soort ouderwetse, vliegende schotel met een lekker banaangeel kleurtje, al is hij er ook in wit, chroom, oranje en blauw. Komt deze lamp je bekend voor? Het is een miniatuur van het Futuro House van Matti Suuronen op schaal van 1:32.

  • WOLOLOW - Indiegogo - 191 euro incl. verzending - verwacht in maart 2023 (wat waarschijnlijk betekent dat hij nu beschikbaar is)

Heb jij recent nog iets gebackt op Kickstarter of Indiegogo? Laat het nu achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk