5 minder alledaagse smarthomeproducten om je huis slimmer te maken

5 minder alledaagse smarthomeproducten om je huis slimmer te maken

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Een huis slimmer maken is in principe zo gepiept. We schreven al eerder over vijf producten waarmee je snel een smarthome voor jezelf creëert. Er zijn echter ook veel producten waarvan je waarschijnlijk niet verwacht dat ze slim kunnen zijn. We noemen er vijf.

Slim kookeiland

We kennen allemaal de slimme oven en de slimme koelkast, maar wist je dat er ook een slim kookeiland is? Whirlpool introduceerde het. Toegegeven, het is nog in de conceptfase en is dus nog niet te koop of geprijsd, maar het zal ons niets verbazen als we dit hebbeding ooit op de markt zien. Het maakt gebruik van een kookblad waarmee je zowel kunt koken als recepten kunt zoeken op internet. Wil je liever tijdens het koken je e-mail bekijken, dan kan dat ook op dezelfde plaat. Erg handig.

Slimme rookmelders

Sommige smarthomegadgets maken je huis niet alleen slimmer, maar ook veiliger. Het perfecte voorbeeld daarvan is de slimme rookmelder. Die van Nest kunnen je een melding sturen naar je telefoon wanneer er rook of koolmonoxide in je huis wordt gedetecteerd. Kan het nog veiliger? Zeker: als je ook de slimme thermostaat van Nest hebt, dan wordt het gas direct afgesloten van je gasfornuis wanneer je rookmelder afgaat. Voor de rookmelder betaal je 129 euro.

Bol.com - 109 euro
Coolblue - 119 euro
Google - 129 euro

Slimme plantenmeter

Je kent waarschijnlijk wel de slimme binnentuintjes waardoor je makkelijk kruiden en groenten kunt verbouwen in huis, omdat de planten een speciaal bewateringssysteem hebben en veel verschillende soorten lichten krijgen. Niet veel mensen weten dat er ook een plantenmeter bestaat die je in je huidige planten kunt steken. Het heet de Koubachi Wifi Plant Sensor en je kunt daarmee op je telefoon lezen of je planten dorst hebben. Wel is het een vrij prijzige plantengadget: je betaalt er 90 euro voor, alleen is hij op dit moment niet zo makkelijk verkrijgbaar.

Slimme opbergdoos voor eieren

Of je nou zelf kippen houdt of gewoon eieren koopt bij de plaatselijke boer of supermarkt: het is altijd maar vaag hoe lang je ze nou al hebt liggen. De Egg Minder is een doosje om je eitjes in te bewaren, waarbij ledjes zorgen dat oude eitjes worden gemarkeerd zodat je die sneller opeet. Ook kun je een melding op je telefoon krijgen als je eieren bijna op zijn. Erg handig, zeker als je je afvraagt of je nou nog eieren moest halen of niet. Een cake zonder eieren is toch net even wat anders… Egg Minder kost 10 euro.

Amazon - 9,99 euro

Slimme luiermonitor

Misschien niet voor iedereen van toepassing, maar dat het bestaat zou iedereen moeten weten. Je kent het wel: ouders die aan de billen van hun baby ruiken wanneer ze denken dat het verschoontijd is. Niet per se heel prettig, waardoor Opro0 met een vochtigheidssensor voor luiers is gekomen waardoor je een melding op je telefoon krijgt wanneer je kleine aan een nieuwe luier toe is. Je kunt zo meteen inzicht krijgen in hoe vaak je kleintje een plas of meer doet en dat kan van pas komen als je het kind wil trainen op het potje te gaan. Het apparaatje kost 100 euro, maar is op dit moment alleen beschikbaar in Azië.

Gebruik jij zelf een slim, maar niet zo alledaags apparaat in je smarthome? Laat het hieronder weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk