5 slimme keukenapparaten die het koken makkelijker maken

5 slimme keukenapparaten die het koken makkelijker maken

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Of je nu nog in het ontwerpproces zit van een hele nieuwe keuken, of je je oude keuken van wat nodige upgrades wil voorzien: er zijn ook in de wereld van voedsel en schoonmaken een heleboel slimme gadgets te vinden die klusjes net even wat leuker maken om te doen. Deze vijf slimme keukenapparaten maken het leven aanzienlijk makkelijker.

Slimme koelkast

Denk je aan een slim keukenapparaat, dan kom je al gauw uit bij de slimme koelkast. Er is veel verschil in slimme koelkasten. Je hebt varianten die eigenlijk een gewone koelkast zijn met daarop een tablet geplakt, maar er zijn ook koelkasten waarmee je met een camera in op de planken kunt kijken, zodat je in de supermarkt weet wat je nog moet aanschaffen om dat ene gerecht te kunnen maken. Er zijn zelfs slimme koelkasten die de tenminste houdbaar tot-datum kunnen bijhouden en je kunnen waarschuwen wanneer het product over datum is.

-> Hier kun je alle slimme koelkasten vinden op Amazon
-> Hier kun je alle slimme koelkasten vinden op Coolblue

Slim scherm 

Een slim scherm zoals Google Nest Hub is een goede keuze voor je keuken. Zo kun je er niet alleen naar luisteren als de Google Assistent je stap voor stap vertelt wat je moet doen, je kunt het ook nog nalezen op het scherm. Dat scheelt weer vieze vingers op je telefoonscherm. Bovendien is het scherm wat anders qua vorm, waardoor recepten er beter op leesbaar zijn en er grotere letters kunnen worden weergegeven. Daarnaast is het ook handig om alle bewoners van het huis er een boodschappenlijstje op te laten aanvullen, zodat je niet zonder wc-papier of koffie hoeft te zitten.

Google Nest Hub kopen
Google Nest Hub kopen
Google Nest Hub kopen

Google Nest Hub kopen

De Google Nest Hub 2 is het nieuwe slimme scherm met verbeterd geluid en kan nu ook je temperatuur meten. Ook nieuws is de slaapanalyse of 'Sleep Sensing' zoals Google het noemt. Wanneer de Nest hub een plaatsje krijgt in je slaapkamer kan die op basis van geluiden, bewegingen en de temperatuur in de slaapkamer meer vertellen over je slaapkwaliteit. Je kan dat rapportje 's ochtends op het scherm lezen, maar de info wordt ook verzonden naar de Google Fit-app op je smartphone.

Vanaf 54 euro

Winkelen op:

Slimme oven

Een slimme oven is slim op een andere manier dan de meeste gadgets, omdat je uiteraard met een oven zelf ook nog een paar handelingen zal moeten verrichten. Maar heb jij een exemplaar dat wel even nodig heeft om voor te verwarmen, dan kun je dat wel vast doen terwijl je onderweg rijdt naar huis. Je kunt je oven namelijk op afstand aanzetten. Daarnaast zijn er in de app van die oven vaak lekkere recepten te vinden en zijn veel ovens in staat om precies op basis van datgeen wat erin ligt de juiste temperatuur en baktijd in te stellen. Minder misluke lasagne, we zijn er fan van.

-> Hier kun je alle slimme ovens vinden op Coolblue
-> Hier kun je alle slimme ovens vinden op Amazon

Slimme vaatwasser

Hoewel een vaatwasser in- en uitruimen helaas nog steeds aan de bewoners zelf is, kan een slimme vaatwasser je wel helpen door een seintje te geven in de app dat hij klaar is. Bovendien kan hij op basis van de vaat die je hebt ingeladen bepalen welk programma hij draait. Zo kan er op de juiste temperatuur met de juiste hoeveelheid afwasmiddel worden gewassen en dat is beter voor je energiegebruik dan wanneer je een traditionele vaatwasser inzet.

-> Hier kun je alle vaatwassers vinden op Coolblue
-> Hier kun je alle slimme vaatwassers vinden op Amazon

Slimme weegschaal

Als er iets is waar veel relaties problemen door krijgen, dan is het wel door de vraag hoe specifiek je kookt. De een doet alles op gevoel, de ander meet elke gram zorgvuldig af. De slimme weegschaal kan jullie helpen het allemaal wat makkelijker te maken, want niet alleen kan die goed wegen wat je wil gebruiken: hij kan je ook helpen met recepten door meerdere mensen delen, zodat je niet voor zes personen hoeft te koken als je maar met zijn tweetjes bent. Ook kun je er een kookwekker op instellen en is het mogelijk om een recept te zien. Best heel slim.

-> Hier kun je alle slimme weegschalen vinden op Amazon

Er zijn nog veel meer slimme keukengadgets, zoals een slim koffiezetapparaat, een slimme slow cooker, een slimme grill en zelfs een slimme pan. Maar de bovenste vijf zijn de echte smarthomemusthaves. Veel plezier met koken!

Heb jij een slimme keuken? Hoe heb je dat voor elkaar gebokst? Laat het nu achter in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk