5 verschillende complete beveiligingssystemen voor je smarthome

5 verschillende complete beveiligingssystemen voor je smarthome

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Slimme sensoren, slimme camera’s, paniekknoppen: je kunt je smarthome elke keer een beetje verder uitbreiden. Maar wist je dat het vaak goedkoper is om in een keer voor een pakket te gaan? Het is ook een stuk makkelijker om voor een hele set van één merk te kiezen: je hoeft maar één app te downloaden en met je wifi te linken en je kunt vaak in één rits alle apparaten koppelen. We noemen vijf verschillende complete beveiligingssystemen voor je smarthome.

Ajax

Ajax heeft een enorm uitgebreid assortiment aan smarthomeproducten en het laat je zelfs zelf een kit samenstellen met precies de producten die je wil gebruiken. Waar je bij veel andere merken vaak moet werken met starterspakketten waar soms weleens een product in zit waar je misschien minder op zit te wachten, heb je bij Ajax de keuze. Een hub is wel nodig, maar vervolgens is het heel makkelijk om alle gadgets eraan te ‘hangen’. Denk aan sensoren die checken of je deur open is of zelfs trilt, of een infrarood bewegingssensor met ingebouwde glasbreukdetector.

5 verschillende complete beveiligingssystemen voor je smarthome

Ring

Ring heeft een alarmsysteem dat uit 5 delen bestaat. Het bestaat uit een basisstation, bedieningspaneel, contactsensor, bewegingdetector en signaalversterker. Maar het is uitbreidbaar met allerlei extra’s, zoals de paniekknop die we eerder hebben besproken. Het voordeel van de Ring-beveiligingshub (het basistation) is dat hij ook blijft werken wanneer het stroom eraf is, door de batterij die erin zit. Wel is de Ring-app een tikkeltje langzaam, dus als je bijvoorbeeld wil aangeven dat je vertrekt, dan duurt het soms even voor de app ‘wakker’ is. Ajax is daarin sneller.

5 verschillende complete beveiligingssystemen voor je smarthome

Gerelateerde artikelen

WiZ

Hoe het beveiligingssysteem van WiZ werkt, dat hebben we zelf niet kunnen uitproberen. Gisteren heeft het aangekondigd dat het met een Home Monitoring-systeem komt. WiZ is vooral bekend van de verlichting, maar introduceert nu een lichtsysteem dat je huis én verlicht, én beveiligt. Dat werkt dankzij een combi van de WiZ Indoor Camera met nachtzicht, en SpaceSense om de ruimte goed in de gaten te houden. De lichten kunnen zelfs ongewenst bezoek afschrikken. En, handig, WiZ maakt ook gebruik van Matter, waardoor het ook met andere smarthomesystemen goed integreerbaar moet worden.

5 verschillende complete beveiligingssystemen voor je smarthome

Arlo

Arlo heeft qua beveiligingssystemen niet heel veel verschillende soorten sets, want het is nu eenmaal een camerabedrijf. Maar vergis je niet: het heeft inmiddels vrij veel ingebouwd in zijn camera’s, zoals de mogelijkheid om een nogal luide sirene te laten horen. Ook is er een slimme deurbel, waarmee je kunt controleren wie er voor de deur rommelen en of dat goed volk is. De floodlight-camera kan in één keer een enorme hoeveelheid licht afgeven, die een mogelijke inbreker in de spotlight zet (en afschrikt). Met het zonnepaneel hoef je bovendien niet bang te zijn dat je camera’s zonder stroom komen te zitten.

5 verschillende complete beveiligingssystemen voor je smarthome

Bosch Smart Home

Bosch heeft ook een befaamd smarthomesysteem. Het bestaat weer uit heel andere elementen dan andere alarmsystemen en dat is ook waar dit artikel goed voor is: laten zien dat er enorm veel keuze is en dat elke aanbieder duidelijk andere ideeën heeft over welke ‘heroes’ er het beste zijn voor het beveiligen van je huis. Bosch komt bijvoorbeeld met een een collectie bestaande uit onder andere een bewegingsmelder, rookmelder en een deursensor. Je krijgt er ook meteen batterijen bij, wat erg handig is, omdat je smarthomesystemen eenmaal ophangt en er dan het liefst nagenoeg geen omkijken meer naar hebt (behalve via de app uiteraard).

5 verschillende complete beveiligingssystemen voor je smarthome

Er zijn nog veel meer merken om uit te kiezen en er komen veel merken bij die hun smarthomegadgets uitbreiden met een beveiligingspakket. Veel plezier met shoppen!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk