Android Auto draadloos gebruiken, met deze gadget kan het

Android Auto draadloos gebruiken, met deze gadget kan het

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Het is mogelijk om Android Auto draadloos te gebruiken met elke infotainmentsysteem dat de software ondersteunt. Je hoeft je telefoon dus niet langer te verbinden met de usb-poort. De 'AAWireless' maakt dat mogelijk.

Android Auto draadloos gebruiken

Heel wat auto's zijn al uitgerust met Android Auto, en Googles slimme software voor in de auto zorgt ervoor dat je niet langer afhankelijk bent van de matige software van het infotainmentsysteem in je bolide. Android Auto bestaat zowel in een draadloze variant als een versie waarmee je verbindt met een usb-poort.

Er zijn helaas nog maar weinig smartphones en auto's die Android Auto Wireless ondersteunen, maar je hoeft niet langer te wachten. Verbindt alvast draadloos met je auto dankzij een deze gadget: de AAWireless.

Android Auto draadloos gebruiken, met deze gadget kan het

1. Wat heb je nodig?

Je hebt naast een auto die Android Auto ondersteunt alleen een telefoon nodig die werkt met Android 9 Pie of een recentere versie van Android. AAWireless werkt niet met een iPhone.

Gerelateerde artikelen

2. Hoe werkt de AAWireless?

De AAWireless is een klein apparaatje dat je je verbindt met de usb-a-poort van je auto. Vervolgens maakt het verbinding met je telefoon via wifi, en je hoeft dus maar in te stappen en je kan Android Auto gebruiken.

Met de companion-app van AAWireless kun je verschillende functies in Android Auto aanpassen zoals jij dat wilt. Daarnaast kan je er je apparaat updaten en problemen doorgeven aan de fabrikant. Er is ook een app voor Tesla-eigenaren. Hiermee kun je Android Auto projecteren naar de ingebouwde browser van Tesla.

Android Auto draadloos gebruiken, met deze gadget kan het

3. Gebruikt AAWireless WiFi of Bluetooth? Ik heb geen wifi in mijn auto

De AAWireless beschikt over wifi- en bluetooth-hardware. Het apparaatje maakt verbinding met bluetooth, stuurt de wifi-gegevens naar de telefoon en verbreekt vervolgens de verbinding met het Bluetooth-netwerk. Vanaf dat moment werkt het alleen op wifi.

4. Kan ik meerdere telefoons aansluiten op AAWireless?

Ja dat kan, maar niet tegelijk. De AAWireless maakt automatisch verbinding met de laatst gebruikte telefoon.

Android Auto draadloos gebruiken, met deze gadget kan het

5. Krijgt de AAWireless updates?

De AAWireless krijgt incidenteel OTA-updates (over-the-air). Volgens de fabrikant heb je op deze manier altijd toegang tot de nieuwste functies en worden bugs opgelost.

AAWireless kopen

Wil jij Android Auto ook eens draadloos gebruiken? Je kan de AAWireless €89.99 kopen via AAWireless.

Android Auto draadloos gebruiken, met deze gadget kan het

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk