Beste robotstofzuigers die je kan kopen voor in je huis (2022)

Beste robotstofzuigers die je kan kopen voor in je huis (2022)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Robotstofzuigers zijn de afgelopen jaren sterk verbeterd en ze komen nu met slimmere navigatie, meer automatisering en extra functies waaronder het dweilen van de kamer. Wij hebben de robotstofzuigers opgesomd die momenteel de beste prijs-kwaliteitsverhouding hebben.

Beste robotstofzuiger - iRobot Roomba i3

Je hebt natuurlijk robotstofzuigers in alle prijsklassen, maar voor de meeste gebruikers zal de iRobot Roomba i3 een erg goede oplossing zijn. Het is een van de voordeligste robotstofzuigers die ook met een basisstation komt waar hij zichzelf leegmaakt, al is hij ook zonder die Clean Base aan te schaffen. Dankzij de Clean Base automatisch leegmaken, moet je hem niet meer na elke schoonmaakbeurt leegmaken.

Een ander belangrijk voordeel is de navigatie van het apparaat. Hij gaat gestructureerd te werk wanneer hij een ruimte schoonmaakt. Daarnaast kan je hem dankzij 'smart mapping' in de app ook de opdracht geven om specifieke kamers of plaatsen in een kamer schoon te maken.

Prima software

Deze functie is achteraf via een firmware-update aan de Roomba i3 toegevoegd en voordien werkte ze enkel op duurdere modellen. De software van Roomba-stofzuigers is ook zeker een troef. Niet alleen werken ze met de uitstekende iRobot-app, maar regelmatig krijgen de stofzuigers van het merk verbeteringen.

De Roomba i3 ook geschikt om af te rekenen met haren van huisdieren. hij komt zonder een dweilfunctie, maar als je achteraf toch nog het automatische dweilen wil, kan je hem nog combineren met de Braava Jet m6-dweilrobot. Beide robots vormen dan samen een schoonmaakteam voor je huis. Je kan de Roomba i3 ook bedienen via de Google Assistent of Alexa.

iRobot Roomba i3 kopen

De iRobot Roomba i3 is met en zonder de Clean Base verkrijgbaar. Hieronder ontdek je de prijzen.

Beste robotstofzuigers die je kan kopen voor in je huis (2022)

Alternatieven

De Neato D9 heeft een aantal troeven ten opzichte van de iRobot Roomba i3. Hij komt met LIDAR-navigatie die nog preciezer werkt dan de zelflerende navigatie van de Roomba i3. Daarnaast kan hij met zijn D-vorm beter schoonmaken in hoekjes. Hij heeft ook een lange accuduur van 200 minuten en met de eco-stand verbruikt hij minder wanneer je huis niet heel vuil is. Neato heeft wel een minder goede app en ondersteuning en hij is niet te combineren met een soort Clean Base of een tweede dweilrobot.

Beste robotstofzuigers die je kan kopen voor in je huis (2022)

Voor wie het nog eenvoudiger mag, is de Eufy RoboVac 11S een mogelijkheid. Deze robot heeft geen systematische navigatiemethode, maar hij gebruikt wel infrarood om obstakels te ontwijken. Het apparaat is maar 7,2 centimeter hoog en hij kan dus onder veel meubels schoonmaken. Verder detecteert hij extreem vuile plaatsen, die hij dan extra aandacht geeft. De 11S heeft geen HEPA-filter, wat aangeraden is voor mensen met allergie.

Beste robotstofzuigers die je kan kopen voor in je huis (2022)

Beste robotstofzuiger en dweilrobot in één - iRobot Roomba J7+ Combo

Wanneer je ook een robot zoekt die grondiger reinigt en zowel kan stofzuigen als dweilen, dan moet je zeker eens kijken naar de nieuwe Roomba J7+ Combo van iRobot. Dat apparaat kan de twee combineren en nadien kan hij zelf zijn vuil legen en zijn watertank reinigen aan het basisstation. Er zijn nog andere robots die dat kunnen, maar deze komen met een hogere vraagprijs.

De Roomba J7+ Combo heeft nog een aantal anderen voordelen. Hij is namelijk ook geschikt voor mensen met een tapijt, door zijn mechanische arm die de dweil hoog kan optillen. Op die manier maakt hij het tapijt niet nat.

Interessant is ook de objectdetectie van iRobot waarmee hij obstakels herkent en ze zo beter ontwijkt. De Roomba Combo j7+Combo herkent meer dan 80 veelvoorkomende objecten, waardoor hij op commando meer specifieke plekken kan schoonmaken, zoals rond de kattenbak, het toilet, de vaatwasser en meer. Het stelt de robot ook in staat om dingen waarover je kunt struikelen te detecteren en te vermijden. Denk aan onder andere snoeren, kleding, schoenen, sokken, rugzakken, voerbakken, speelgoed en afval.

iRobot Roomba J7+ Combo kopen

De iRobot Roomba J7+ Combo kost 999 euro met Clean Base en 799 euro zonder.

Beste robotstofzuigers die je kan kopen voor in je huis (2022)
 Alternatieven

De Ecovacs Deebot N8 Pro+ is een voordeligere keuze die komt met een basisstation waar hij zijn vuil kan legen. Er is geen reinigende functie voor de dweil het waterreservoir, dus dat is iets wat je zelf moet doen. De Deebot N8 Pro+ heeft wel intelligente navigatie en hij komt ook met objectherkenning.

Beste robotstofzuigers die je kan kopen voor in je huis (2022)

Er zijn ook voordeligere keuzes als het gaat om robotstofzuigers met een dweilfunctie. De Xiaomi Mi Mop Essential is er zo een. Hij combineert stofzuigen met dweilen, maar hij komt zonder intelligente navigatie en objectherkenning. De Xiaomi Mi Mop Essential heeft ook enkel een basisstation waar hij oplaadt.

Beste robotstofzuigers die je kan kopen voor in je huis (2022)

Wie een robot wil die het echt allemaal kan, moet de Ecovacs Deebot X1 Omni eens bekijken. Hij lijkt qua functies sterk op de iRobot Roomba J7+ Combo, maar hij heeft nog een paar extra's waar je ook meer voor betaalt. Zo kan hij zelf zijn watertank bijvullen en de dweil reinigen aan het basisstation. De navigatie is ook nog intelligenter en hij kan met zijn accu een grotere ruimte reinigen.

Beste robotstofzuigers die je kan kopen voor in je huis (2022)

Heb jij al een robotstofzuiger in huis en ben je tevreden van het apparaat? Misschien overweeg je om er voor de eerste keer een aan te schaffen. Welk van de bovenstaande apparaten spreekt jou het meeste aan? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk