Beste slimme deurbellen met lokale opslag en zonder abonnement

Beste slimme deurbellen met lokale opslag en zonder abonnement

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Met een videodeurbel kan je altijd mensen aan de deur toespreken, ook als je niet thuis bent. Je stuurt makkelijk Jehova's getuigen weg, zonder een deur te openen. Aan de andere kant houdt je videodeurbel een oogje in het zeil, net zoals een beveiligingscamera dat doet. Dit zijn de beste deurbellen die zonder een maandelijks abonnement van cloudopslag komen.

Beste videodeurbel zonder abonnement - Eufy Video Deurbel 2K

Eufy levert met de Video Deurbel 2K een interessant totaalpakket van interessante functies en kwalitatieve hardware zonder dat je een abonnement hoeft af te sluiten voor opslag in de cloud. Allereerst is er de degelijke Sony-grootcamera die opneemt in een 2K-resolutie van 2.560 x 1.920 pixels. Als iemand aanbelt, krijg je meteen een videofeed te zien op je telefoon en je kan bezoekers toespreken dankzij de camera en microfoon. De Video Deurbel 2K gebruikt kunstmatige intelligentie om personen te detecteren op een nauwkeurige manier.

Verder is de deze deurbel best veelzijdig. ze werkt met een batterij die het 180 dagen volhoudt, maar je kan ze natuurlijk ook op het netstroom aansluiten. Ook met opslag zijn er meerdere mogelijkheden. De Video Deurbel 2K heeft een zogenaamde HomeBase, ofwel een station dat alle beelden lokaal opslaat. De HomeBase werkt met 16 GB aan opslag, maar als je langer beelden wil bewaren laat Eufy je ook verbinding maken met een NAS. Het maakt dat de Video Deurbel 2K een veilig en privacyvriendelijk product is. Alle beelden die hij opneemt zijn versleuteld met AES-256-encryptie.

De Video Deurbel 2K is niet de goedkoopste op de markt, zeker omdat ze niet werkt via microSD, een goedkopere manier om opslag uit te breiden. Recent bracht het merk ook een nieuwer model uit, de Video Doorbell Dual, en zoals de naam doet vermoeden komt die met twee camera's. De onderste lens is omlaag gericht zodat je eventuele pakketjes kan zien. Maar ondanks die extra functie blijven de verbeteringen bij dat nieuwe model beperkt. Je kan hier de review ontdekken.

Eufy Video Deurbel 2K kopen

De Eufy Doorbell 2K is te koop voor 199 euro. Hij verschijnt in een kleur en komt standaard met de HomeBase.

Beste slimme deurbellen met lokale opslag en zonder abonnement
De Eufy Video Deurbel 2K
Alternatieven

De Netatmo Slimme Video Deurbel slaat beelden fysiek op via een microSD-kaart en dat maakt hem en voordeligere optie dan de Eufy-bel. Het apparaat is makkelijk draadloos te installeren en de app is erg overzichtelijk. Daarnaast hoef je geen functies te ontgrendelen via een abonnement. Minder positief is de lagere HD-resolutie waarmee de Netatmo filmt. De Netatmo-deurbel werk met de Google Assistent en Apple HomeKit. Hij komt met een geheugenkaart met 8 GB opslag, maar je kan ook meer opslag toevoegen. Sinds kort kan hij ook zonder gong werken.

Beste slimme deurbellen met lokale opslag en zonder abonnement
De Netatmo Slimme Video Deurbel

Een goedkoper alternatief is de Hombli Smart Doorbell 2. Dit Nederlandse bedrijf heeft een deurbel uitgebracht dat beelden maakt in een Full HD-resolutie die draadloos werkt en met een microSD-slot komt. Als je toch voor cloudopslag kiest, dan worden je videobeelden, versleuteld opgeslagen op Duitse servers. Toch werkt de Smart Doorbell 2 van Hombli wat trager, de personendetectie is minder nauwkeurig dan je zou willen en ook de microfoon en speaker zijn niet de beste.

Beste slimme deurbellen met lokale opslag en zonder abonnement
De Hombli Smart Doorbell 2

Een product dat qua design sterk gelijkt op de Hombli is de Arlo Essential Draadloze Video Deurbel. Deze werkt ook zowel draadloos als bedraad zoals zijn concurrenten, alleen komt hij zonder een microSD-kaartslot. Arlo, een dochterbedrijf van Verisure hoopt je te overtuigen van zijn cloudabonnement. Gelukkig kan je ook kiezen voor lokale opslag met de bijhorende 'Pro Smart Hub'. Al moet je die wel apart aanschaffen en hij kost nog eens minstens zoveel als deurbel zelf.

Wat de Arlo toch interessant maakt is de kwaliteit van het product en de app. Hij maakt Full HD-beelden en doet dat in een ontzettend brede hoek. Daarnaast werken de speakers en microfoons prima en de Arlo-deurbel heeft ook een ingebouwde sirene om eventueel kwaadwillenden af te schrikken. Verder heeft Arlo ook een erg goede app die alle functies overzichtelijk maakt. De, objectherkenning werkt ook heel goed en je kan naast meldingen voor mensen ook ervoor kiezen om in het geval van dieren, voertuigen of pakketjes een melding te krijgen. Ontdek er alles over in deze uitgebreide review.

Beste slimme deurbellen met lokale opslag en zonder abonnement
De Arlo Essential Draadloze Video Deurbel

Heb jij al een videodeurbel of overweeg jij om er een te kopen? Wist je dat je wel aan enkele regels moet voldoen als je een slimme deurbel installeert? Je kan er hier alles over lezen. Welk van deze producten spreekt jou het meeste aan, en zijn er nog andere deurbellen die je zou aanraden?

De beste tips en reviews op AWSmart

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk