Zo bekijk je de camerafeed van je Nest-camera en deurbel op de Google Home-website

Zo bekijk je de camerafeed van je Nest-camera en deurbel op de Google Home-website

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google laat je voortaan de camerafeed van je Nest-deurbel en -beveiligingscamera's bekijken op een website. Het dient als een alternatief voor de Google Home-app en het is vooral gericht op pc-gebruikers.

Camerafeed Google Home-website

Google rolt deze week een functie uit die handig is voor Nest-gebruikers met beveiligingscamera's of videodeurbellen. Er komt een aangepaste interface waarop je de camerafeed van je camera's kan volgen via een website, dat zegt Google in een blogbericht.

Je kan via home.google.com niet alleen live beelden bekijken, maar het is ook mogelijk om meerdere feeds naast elkaar te plaatsen. Dat is ideaal voor wie een grote computermonitor heeft. Je wisselt via de nieuwe webpagina vlotjes tussen camerafeeds en het is ook mogelijk om in te zoomen en de status van je camera's te controleren. Verder kan je camera's van op afstand activeren of uitschakelen.

Wie de nieuwe website wil gebruiken, moet alleen ingelogd zijn met zijn Google-account. Volgens Google werkt het in combinatie met de volgende Nest-producten:

  • Nest Cam (batterij) en Nest Cam (netvoeding)
  • Nest Cam met spotlight (netvoeding)
  • Nest Doorbell (batterij), Nest Doorbell (netvoeding), en Nest Doorbell (netvoeding, 2nd gen)
  • Nest Cam Indoor en Nest Cam Outdoor
  • Nest Cam IQ Indoor en Nest Cam IQ Outdoor

Alleen voor Google-producten

De nieuwe website is voor de redactie nog niet beschikbaar op het moment van schrijven, maar dat kan dus in de loop van de komende uren en dagen veranderen. Opvallend is dat de website alleen zal werken voor de eigen camera's en deurbellen van Google en niet voor andere ondersteunde producten in de Google Home-app. Arlo heeft bijvoorbeeld een verregaande integratie in de Home-app, want het is mogelijk om rechtstreeks je camerafeed te bekijken in de app.

Voorlopig krijgen we ook nog nog niet te zien hoe de interface van de website eruit zal zien. Dat zal ergens in de komende dagen duidelijk worden zodra de website beschikbaar is voor Nest-gebruikers. Ben jij tevreden met een nieuwe oplossing voor desktopgebruiker? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google Home? Volg ons dan via Google Nieuws en op Facebook, Instagram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk