Videodeurbellen met de beste camera, dit zijn ze volgens DXOMARK

Videodeurbellen met de beste camera, dit zijn ze volgens DXOMARK

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

De videodeurbel is aan een opmars bezig. Veel mensen zien het gemak en nut van een dergelijk stukje techniek aan de voordeur. Nu zijn er een aantal merken die een dergelijk apparaat op de markt brengen, maar welke videodeurbel heeft nu de beste camera?

De beste videodeurbel

Natuurlijk bestaat 'de' beste deurbel niet. Een videodeurbel kopen is een afweging van een aantal zaken zoals prijs, kwaliteit van de app, accu en natuurlijk de camera. Wat betreft dat laatste heeft een belangrijke organisatie onderzoek gedaan naar de kwaliteit van deze camera's in de videodeurbellen van verschillende leveranciers. DXOMARK test sinds 2003 al camera's van DSLR's en later ook smartphones en is uitgegroeid tot een autoriteit.

In de zoektocht naar de videodeurbel met de beste camera keken de testers naar hoe accuraat de gezichten van de degenen die aanbelden werden weergegeven in verschillende lichtomstandigheden. Men keek naar hoeveel details er te zien waren om te kunnen herkennen wie er aan de deur staat. En ook waardoor eventueel de kwaliteit van de video niet optimaal was (zoals compressie).

Gerelateerde artikelen

Dit zijn 8 videodeurbellen met de beste camera

De onderstaande deurbellen werden getest en krijgen de scores zoals je deze in de tabel kunt zien onderaan dit artikel.

Zoals geschreven werden de deurbellen op verschillende punten getest. Daarnaast werden er ook verschillende omstandigheden gebruikt om de effectiviteit te testen. Daarbij is natuurlijk de capaciteiten van de camera in het donker het meest belangrijk.

Op foto 1 zien we de opname van de Ring Videodeurbel 4 waarbij de testers opmerken dat de het gezicht van de persoon iets overbelicht is maar goed herkenbaar. Foto 2 is genomen met de Arlo Essential videodeurbel en daarbij merkt DXOMARK op dat het gezicht volledig overbelicht is en niet herkenbaar. De derde foto is gemaakt met de Google Nest bedrade videodeurbel en daar zien we ook weinig detail in het gezicht wat herkennen van de persoon ook weer moeilijk maakt.

Wil je zien waar de deurbellen nog meer op getest zijn dan klik je hier. Het is het tweede jaar dat deze organisatie de videodeurbellen onder handen nam. Daarbij merkten ze op dat er veel verbetering te zien was in de videodeurbellen van de twee generatie. Het loont dus om je 'oude' deurbel een upgrade te geven.

Videodeurbellen met de beste camera, dit zijn ze volgens DXOMARK

Dit vind je misschien ook leuk