Dreame D10 Plus robotstofzuiger review: 4 dingen die je moet weten

Dreame D10 Plus robotstofzuiger review: 4 dingen die je moet weten

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De Dreame D10 Plus is een robotstofzuiger met dweilfunctie. Dit apparaat zit boordevol met handige snufjes. Ben je al nieuwsgierig geworden? Lees dan de review van de Dreame D10 Plus.

Dreame D10 Plus robotstofzuiger

De Dreame D10 Plus is een robotstofzuiger die al het werk voor je doet vol met handige functies. Dat is nog niet alles want naast stofzuigen kan de Dreame D10 Plus ook dweilen. En als het apparaat klaar is, leegt 'ie automatisch het stofreservoir in het basisstation. Handig!

De Dreame D10 Plus kost 399,99 euro en daarmee valt de robotstofzuiger in het middensegment. Dat wil zeggen dat het apparaat veel biedt voor een aantrekkelijke prijs. Hieronder vind je de belangrijkste kenmerken van de robotstofzuiger die ook dweilt.

Dreame D10 Plus robotstofzuiger review: 4 dingen die je moet weten

1. De Dreame D10 Plus instellen

Na het koppelen van de Dreame D10 Plus aan de Mi Home-app kun je meteen aan de slag. De D10 Plus laat je allereerst je hele huis in kaart brengen. Dat doet het apparaat zelf en daar neemt 'ie even de tijd voor. Het apparaat kan maximaal drie verdiepingen voor je in kaart brengen en dat zal voor de meeste huishoudens voldoende zijn.

Met het in kaart brengen detecteert de robotstofzuiger obstakels dankzij de zogenaamde LIDAR-technologie. Deze technologie kan de afstand tot een object of oppervlak bepalen door middel van het gebruik van laserpulsen. Haal dus van tevoren zaken zoals stekkerdozen, pantoffels en speelgoed van de vloer als je wilt dat de D10 Plus die plekken in het vervolg moet gaan stofzuigen.

Tenslotte vind je een accurate plattegrond van elke verdieping in je huis terug in de Mi Home-app. Je kan deze plattegrond in de app bekijken maar ook aanpassen. Zo kan je kamers samenvoegen, splitsen en een naam geven.

No-go zones en schoonmaak inplannen

Het is handig om van tevoren in de app een en ander in te stellen zoals een virtuele muur, een no-go zone voor het stofzuigen en een niet-dweil-zone. Je kan ook aangeven dat de robotstofzuiger juist wel een bepaald gebied moet stofzuigen.

De app bevat tevens een onderdeel waar je scènes kunt instellen. Helaas werkt dit nog niet. Je kan gelukkig wel een stofzuig/dweil-beurt inplannen. Dat doe je in de app bij Instellingen Geplande Taken. Hier kan je aangeven welke zone er gereinigd moet worden, wanneer dat moet gebeuren en of dit moet worden herhaald. handig als je aan het werk bent en in een schoon huis weer terug wilt komen. Bedenk wel dat het accuniveau minimaal op 15% moet staan, anders gaat de D10 Plus niet voor je aan de slag.

Dreame D10 Plus robotstofzuiger review: 4 dingen die je moet weten

2. Stofzuigen én dweilen

De Dreame D10 Plus kan alle soorten vloeren stofzuigen dus ook tapijt. Aangezien ik een behoorlijk dik hoogpolig tapijt in huis heb, was ik benieuwd of de robotstofzuiger daarop kon komen. Dat doet de D10 Plus zonder al teveel moeite en je zit aan de richting van de polen dat de stofzuiger geen stukje overslaat. Je kan gebruik maken van de functie Tapijt Boost om de maximale zuigkracht in te schakelen als de robot over het tapijt heen gaat. De zuigkracht wordt dan aangepast tot 4,000Pa en er worden speciale borstels ingeschakeld. Naast tapijt zorgt de D10 Plus er ook voor dat dierenharen geen kans maken. Aangezien ik een hond heb, is dat zeker geen overbodige luxe. Ik heb tevens getest met troep zoals rijstkorrels en broodkruimels op de vloer en de D10 Plus weet alles netjes op te ruimen.

Naast stofzuigen kan de Dreame D10 Plus ook dweilen. In de app kun je aangeven hoeveel water de D10 Plus moet gebruiken en dat is natuurlijk afhankelijk van hoe vies de vloer is. De elektronisch geregelde watertank in het apparaat gaat vervolgens met jouw instructies aan de slag. De D10 Plus gaat bij mij regelmatig aan de slag in de hal waar het vaak vuil is vanwege de troep die de teckel mee naar binnen neemt. Ik moet wel telkens de robot verplaatsen van de woonkamer naar de hal, want de drempel tussenbeide is hoger dan 2 cm. De D10 Plus stopt automatisch als hij zo'n drempel detecteert.

Dreame D10 Plus robotstofzuiger review: 4 dingen die je moet weten

De Dreame D10 Plus gaat grondig te werk door elk stukje vloer twee keer te dweilen. Toch wordt hardnekkig vuil niet meegepakt. Daarvoor moet je zelf toch nog even een dweil of doek erbij pakken. Daarnaast kan je het waterreservoir niet vullen met lekker geurend schoonmaakmiddel. Het waterreservoir zelf is met zijn 145 ml ook aan de kleine kant. Voor mij is dat geen probleem, maar woon je in een groot huis, dan zul je het waterreservoir tussendoor zelf moeten bijvullen. De dweilfunctie van de Dreame D10 Plus is dus wat mij betreft zeer geschikt voor lichte schoonmaak in kleinere woningen.

Stofreservoir wordt automatisch geleegd

Zodra de D10 Plus klaar is met stofzuigen en dweilen, krijg je een melding in de app. Je krijgt ook een melding als er iets aan de hand is, bijvoorbeeld als 'ie ergens vastzit. Daarna keert de robotstofzuiger automatisch terug naar het basisstation. Vervolgens wordt de stofbak automatisch geleegd. Dat gaat overigens niet geruisloos maar met het geluid van een ouderwetse stofzuiger. Erg lawaaiig is dat ook weer niet en het scheelt jouw vieze handen en gedwarrel van stof in de lucht.

Wat overigens niet automatisch gaat, is het verplaatsen van de robotstofzuiger naar een andere verdieping. Dat moet je toch even zelf doen.

Tijdens het stofzuigen kun je de  Dreame D10 Plus vanop afstand in de app volgen en bedienen

Tijdens het stofzuigen kun je de Dreame D10 Plus vanop afstand in de app volgen en bedienen

3. Maakt 45 dagen lang automatisch schoon

Dankzij de 5.200 mAh-accu kan de D10 Plus volgens Dreame 45 dagen lang vier keer in de week stofzuigen op de tijden die jij hebt aangegeven. Zonder dat je het apparaat ook maar een keer hebt aangeraakt. Daarna is de stofzak echt vol en moet je deze vervangen voor een nieuwe. Vier keer in de week stofzuigen is in mijn geval niet nodig en ik hou het dus op twee keer in de week. De stofzak heb ik nog steeds niet hoeven vervangen ook al heb ik het apparaat een aantal weken in gebruik.

Is de accu van de D10 Plus bijna leeg? Dan keert 'ie automatisch terug naar het laadstation om op te laden. Zodra de robotstofzuiger voldoende is opgeladen, gaat het apparaat weer verder waar hij gebleven was. Wil je dat dat niet gebeurt als je slaapt, dan kan je hiervoor de niet-storen modus aanzetten in de app.

Dreame D10 Plus robotstofzuiger review: 4 dingen die je moet weten

4. Spraakbediening

Naast bediening via de Mi Home-app ondersteunt de Dreame D10 Plus ook spraakbediening. Je kan de robotstofzuiger dus bedienen met je stem en dat werkt met Amazon Alexa en met de Google Assistent. Hiervoor heb je dan wel een slimme speaker of smart display van Amazon of Google nodig. Je kan via spraakbediening de D10 Plus aan het werk zetten, een pauze laten nemen en hem terugsturen naar zijn basisstation.

Dreame D10 Plus robotstofzuiger review: 4 dingen die je moet weten

Voor wie is de Dreame D10 Plus geschikt?

De Dreame D10 Plus is ideaal voor degenen die veel van huis zijn en/of weinig tijd of zin hebben in vervelende klusjes als stofzuigen en dweilen. Deze robotstofzuiger doet namelijk bijna als zelf en zorgt ervoor dat je in een schoon huis terugkomt. Zelfs het stofreservoir leegt de D10 Plus zelf, hiervoor hoef je niks te doen. Alleen het verplaatsten naar een verdieping moet je zelf doen, of het verplaatsen naar een andere ruimte als de drempel ertussen te hoog is. En het vervangen van de stofzak maar dat hoeft pas na ruim anderhalve maand. De dweilfunctie is voornamelijk geschikt voor de lichte schoonmaak. Voor hardnekkige vlekken moet je zelf nog even de ouderwetse dweil pakken. Woon je in een groot huis, dan zul je tussen het dweilen door de watertank moeten bijvullen.

De Dreame D10 Plus past door zijn prijs-kwaliteitverhouding in het middensegment. Het apparaat kost namelijk 399,99 euro en daarvoor krijg je een hele slimme robotstofzuiger met dweilfunctie zonder dat je daarvoor de hoofdprijs voor hoeft te betalen.

Dreame D10 Plus kopen

De Dreame D10 Plus is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 399,99 euro via onderstaande winkels.

Dreame D10 Plus kopen
Dreame D10 Plus kopen
Dreame D10 Plus kopen

Dreame D10 Plus kopen

De Dreame D10 Plus robotstofzuiger is een stofzuiger die al het werk voor je doet vol met handige functies. Hij kan zowel stofzuigen als dweilen. Dankzij het basisstation wordt de stofzuiger automatisch geleegd wanneer deze vol is.

€ 399,99

Winkelen op:

Specificaties

Dreame D10 Plus
Afmetingen robotstofzuiger: 349 × 350 × 96.3 mm
Afmetingen basisstation: 303 x 403 x 399 mm
Gewicht:  10356 gram
Aanbevolen voor type vloer: Alle vloertypen
Geschikt voor tapijt en dierenharen: Ja
Accucapaciteit: 5.200 mAh
Automatisch opladen: Ja
Oplaadtijd: 6 uur
Leegt automatisch: Ja
Inhoud stofreservoir: 400 ml
Inhoud watertank: 145 ml
Dweilfunctie: Ja
Afgronddetectie: Ja
Obstakeldetectie:  Ja
Maximale drempelhoogte:  2 cm
App vereist voor werking: Ja
Afstandsbediening: Nee
Voltage robotstofzuiger: 14.4V
Input en output basisstation: 220-240V~50-60Hz / 40W
Kracht robotstofzuiger en basisstation: 46W / 600W
Adviesprijs: € 399,99

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk