4 coolste slimme gadgets van week 8

4 coolste slimme gadgets van week 8

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen. We selecteren vier coole gadgets: van een slimme schoonmaakrobot voor zwembaden tot een kleurrijke slimme lamp en een veelzijdige touchscreen monitor.

4 coolste gadgets

Niet iedereen is al vertrouwd met het principe van crowdfunding, en dat is ook normaal. Het is nog steeds relatief nieuw concept, maar wel een dat creatieve mensen kan helpen om het verschil te maken. Je steunt namelijk eerst een leuk idee voor een product, en vervolgens kan jij de voortgang volgen tot het pakketje aan je deur komt. Dit zijn de vier coolste gadgets op crowdfundingwebsites.

1. Moonside Neon Crystal Cube - kleurrijke slimme lamp

Voor wie is het?

Voor wie gek is op het design

Wat is het?

De Moonside Neon Crystal Cube is een rechthoekige slimme lamp die alle kleuren van de regenboog kan tonen. Elk hoekje van de lamp is volledig verlicht door 32 felle LED's. Je kan die allemaal individueel laten oplichten om zo zelf gekleurde figuren. Dat werkt via de bijbehorende app.

De lamp ondersteunt tal van lichteffecten, Hij kan bijvoorbeeld lichtanimaties weergeven of schijnen op het ritme van muziek die je afspeelt. Volgens de makers schommelt de Moonside Neon Crystal Cube tussen kunst en technologie. De lamp werkt met Google Home, Alexa en IFTTT.

  • Moonside Neon Crystal Cube - IndieGoGo- 75 euro incl. verzending verwacht in april 2023

2. Degrii Zima Pro - slimmere zwembadrobot

Voor wie is het?

Voor wie houd van zwemmen, maar minder van zwembaden reinigen

Wat is het?

Een eigen zwembad kan heerlijk verfrissend zijn, maar het zorgt voor ongelooflijk veel werk. Je kan vandaag op de markt al tal van zwembadrobots kopen, maar deze zijn minder effectief dan de Degrii Zima Pro.

Deze robot kan klimmen op muren, hij heeft extra veel zuigkracht en komt met slimme navigatie. Zoal de betere robotstofzuiger brengt hij je volledige zwembad in kaart met ultrasone radartechnologie, zodat hij geen hoekjes overslaat. Een van de speerpunten is volgens de makers ook de drijvende batterij die de robot draadloos laat werken. Hij kan 3,5 uur werken met één oplaadbeurt. De Degrii Zima Pro filtert ten slotte je zwembad terwijl hij werkt.

  • Degrii Zima Pro - Kickstarter - 565 euro incl. verzending verwacht in april 2023
4 coolste slimme gadgets van week 8

3. DomyFan - veelzijdige extra monitor

Voor wie is het?

Voor wie wat meer schermruimte kan gebruiken

Wat is het?

De Domyfan is een veelzijdige extra monitor die veel verschillende toepassingen heeft. Je kan hem in liggende stand naast je laptop gebruiken om je scherm uit te breiden, maar je kan de kickstand ook gebruiken om hem rechtop te zetten zodat hij naast de monitor van je pc komt.

Het scherm is een 12,3 inch IPS LCD-paneel met touch-ondersteuning. het paneel wordt geflankeerd door twee luidsprekers. Je kan het scherm daarmee ook in zijn eentje gebruiken, bijvoorbeeld in combinatie met een spelconsole. De DomyFan werkt daarnaast met zijn twee usb-c-poorten ook als een 60W oplader met PD 3.0.

  • DomyFan - Kickstarter - 112 euro incl. verzending verwacht in april 2023

- Lees verder onder de afbeeldingen -

4 coolste slimme gadgets van week 8

4. MindLax Sleeping Mat - slaapmat begeleid met app

Voor wie is het?

Voor wie sneller in slaap wil vallen

Wat is het?

MindLax Sleeping Mat is een slaapmat die is ontwikkeld samen met slaapexperts. Via de begeleiden app kan je relaxerende geluiden en muziek afspelen en de slaapmat trilt subtiel mee op het ritme. Die Als je beenderen die trillingen registreren, geven ze prikkels aan je hersenen waardoor je sneller in slaap valt. Wanneer je slaapt wordt de mat wordt ook automatisch uitgeschakeld.

Je kan de MindLax Sleeping Mat opvouwen en makkelijk vervoeren. Ze is ook handig voor wie een snelle powernap wil doen, of wie een speciale ervaring wil voor tijdens het mediteren of het beoefenen van yoga.

  • MindLax Sleeping Mat - Kickstarter - 214 euro incl. verzending verwacht in mei 2023
4 coolste slimme gadgets van week 8

Denk hier aan bij crowdfunding

Houd er rekening mee dat je met crowdfunding altijd in de eerste plaats een idee ondersteunt, zonder dat er een echte garantie is dat het daadwerkelijke product aan je verwachtingen zal voldoen. Kies dus de projecten en start-ups uit waar jij ook echt in gelooft en volg de regelmatige updates over de ontwikkeling en verzending die de start-ups communiceren. Projecten steunen via crowdfunding is dus niet hetzelfde als shoppen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk