4 coolste slimme gadgets van week 9

4 coolste slimme gadgets van week 9

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen. We selecteren vier coole gadgets: van een zelfreinigende kattenbak tot een anti-snurk en -massagekussen.

4 coolste gadgets

Niet iedereen is al vertrouwd met het principe van crowdfunding, en dat is ook normaal. Het is nog steeds relatief nieuw concept, maar wel een dat creatieve mensen kan helpen om het verschil te maken. Je steunt namelijk eerst een leuk idee voor een product, en vervolgens kan jij de voortgang volgen tot het pakketje aan je deur komt. Dit zijn de vier coolste gadgets op crowdfundingwebsites.

1. Alisleep - anti-snurk en -massagekussen

Voor wie is het? 

Voor wie snurkt tijdens het slapen

Wat is het?

Dit anti-snurkkussen heeft ingebouwde airbags die worden opgeblazen aan de hand van de positie van je hoofd. Hierdoor ken de luchtstroom weer soepel door je luchtweg heen stromen.

Dat is nog niet alles. Het kussen heeft ook nog een massagefunctie die je nek- en schouderspieren gedurende 30 minuten helpen ontspannen. Hiervoor worden de airbags gebruikt. Het kussen voorzie je van stroom via een USB-A-kabel.

  • Alisleep - Kickstarter - 103 euro incl. verzending verwacht in april 2023
4 coolste slimme gadgets van week 9

2. Shelfy - luchtreiniger helpt tegen voedselverspilling

Voor wie is het?

Voor wie eten in de koelkast langer wil bewaren (en dus geld wil besparen)

Wat is het?

Voedselverspilling is een van de grootste en meest onderschatte problemen van deze tijd. Een gezin geeft gemiddeld bijna 2.000 dollar per jaar uit aan voedsel dat wordt weggegooid en verspild.

Shelfy is een slim apparaatje waarmee je voedselverspilling tegen kunt gaan en geld kunt besparen. Je kan het zien als een compacte luchtreiniger die ervoor zorgt dat je eten tot 12 dagen langer houdbaar is in de koelkast. Daarnaast verwijdert Shelfy nare geurtjes uit je koelkast.

  • Shelfy - IndieGoGo- 109 euro incl. verzending verwacht in juni 2023

3. Gulp - microplastics-filter voor je wasmachine

Voor wie is het?

Voor wie wil voorkomen dat microplastics in het milieu terecht komt

Wat is het?

Elke keer als we de wasmachine aanzetten, komen er duizenden kleine stukjes plastic (microplastics) in het milieu terecht. Microplastics zijn wereldwijd in toenemende mate te vinden in het milieu en zelfs in ons lichaam.

Dat is waar Gulp in het spel komt. Dit is een duurzame oplossing dat geen extra filterkosten kent en zonder wegwerponderdelen wordt geleverd. Gulp slikt de microplastics uit je wasgoed op voordat de oceaan dat doet.

  • Gulp - IndieGoGo- 202 euro incl. verzending verwacht in juli 2023

4. PetSnowy SNOW+ - zelfreinigende kattenbak

Voor wie is het?

Voor wie gek een hekel heeft aan de kattenbak schoonmaken

Wat is het?

Hoewel het hebben van katten een heel fijn is, is het opruimen van de kattenbak dat niet. De nieuwe zelfreinigende kattenbak van PetSnowy is bedoeld om katteneigenaren meer tijd te geven voor het knuffelen van hun huisdieren, terwijl de kattenbak zichzelf reinigt.

De SNOW+ werkt met een app die je op afstand de kattenbak laat schoonmaken. Het apparaat zorgt ervoor dat de uitwerpselen in een zak terecht komen die je vervolgens in de kliko kunt gooien. Daarnaast haalt het apparaat nare geurtjes weg en met een UV-lamp worden bacteriën geëlimineerd.

  • PetSnowy SNOW+ - IndieGoGo- 489 euro incl. verzending verwacht in april 2023
4 coolste slimme gadgets van week 9

Denk hier aan bij crowdfunding

Houd er rekening mee dat je met crowdfunding altijd in de eerste plaats een idee ondersteunt, zonder dat er een echte garantie is dat het daadwerkelijke product aan je verwachtingen zal voldoen. Kies dus de projecten en start-ups uit waar jij ook echt in gelooft en volg de regelmatige updates over de ontwikkeling en verzending die de start-ups communiceren. Projecten steunen via crowdfunding is dus niet hetzelfde als shoppen.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk