Google Nest Cam: flexibele beveiligingscamera voor binnen én buiten

Google Nest Cam: flexibele beveiligingscamera voor binnen én buiten

De Nest Cam (batterij) is Googles eerste camera op batterijen die voor zowel buiten als binnen geschikt is. Wat is een Google Nest Cam? Waar en hoe kan je de Nest Cam installeren? Wat kost een Nest Aware abonnement? Antwoorden op deze en andere vragen krijg je in dit artikel.

Is de Google Nest Cam bedraad of met batterij?

De Google Nest Cam kun je op twee manieren gebruiken. Hij werkt namelijk op batterijvoeding, een primeur voor Google-camera's. Daarnaast werkt 'ie ook op netstroom. Wil je de camera op een plek monteren waar geen stopcontact in de buurt is? Dan kies je voor de eerste optie. Wil je de camera op netvoeding gebruiken? Gebruik dan de apart verkrijgbare kabel hiervoor. Die is beschikbaar in lengtes van 5 en 10 meter.

Waar kan je de Google Nest Cam plaatsen?

De Google Nest Cam kun je binnen of buitenshuis gebruiken. Met de optionele standaard voor Nest Cam kun je de camera ook makkelijk binnen plaatsen, bijvoorbeeld op een kastje. Via de ingebouwde kabel kun je de camera aansluiten op een stopcontact. Let wel, die standaard is optioneel en zit dus niet in de doos. Je kan hem in de Google Store voor € 34,99 aanschaffen.

Google Nest Cam: flexibele beveiligingscamera voor binnen én buiten

Als je de Nest Cam buiten plaatst, kun je de camera aansluiten op netvoeding met behulp van een weerbestendige kabel. Je hoeft de Nest Cam dan niet meer op te laden. Daarnaast is de camera weerbestendig dankzij de IP54-certificering. Voor sommige functies, waaronder mobiele meldingen, bediening op afstand, videostreams en video-opnamen, heb je een werkende wifi- en internetverbinding nodig. Hou daar dus wel rekening mee.

Nog een advies van Google, als je de Nest Cam hoger dan 2 meter boven de grond gaat ophangen, is het raadzaam een Wasserstein Antidiefstalbevesting te gebruiken.

Wat kan je met de Google Nest Cam?

De Google Nest Cam houdt bij wat er dag en nacht in en rondom jouw huis gebeurd. Je kan dus vanaf elke locatie jouw huis in de gaten via Google Home-app. Dat kan dus als je thuis bent of op vakantie bent in het zonnige zuiden. Helaas zijn de beelden niet in de Nest-app van Google te zien want die app is toch wel een stuk sneller. Die app gaat op termijn verdwijnen en wordt dan door de Home-app vervangen.

De Google Home-app voorziet je van verschillende meldingen. De Nest Cam kan namelijk onderscheid maken tussen personen, voertuigen en dieren en daarvan kan jij via de app op de hoogte gehouden worden. Wil je weten of de krant al is bezorgd? Of wie is er in de tuin loopt? Er is dag en nacht een live weergave beschikbaar. En als er iets gebeurt, kun je vanuit de Google Home-app reageren op meldingen. Bekijk de video hieronder voor meer details.

Google Nest Cam: flexibele beveiligingscamera voor binnen én buiten
De Nest Cam kan je meldingen sturen voor personen, dieren en voertuigen. Selecteer een gebied dat je in de gaten wilt houden rondom of in je huis, zoals de oprit of de woonkamer, en kies dan welke meldingen je wilt krijgen.

Voor dit alles gebruikt de Nest Cam een 2 MP camera en een 1/2.8 inch sensor. De camera kan hiermee beelden maken in een hoek van 130 graden en verder heeft hij 6x digitale zoom.

Video's worden opgenomen met een 1080p-resolutie en er is ondersteuning voor HDR. Zo kan de camera in moeilijke lichtomstandigheden alsnog goede beelden maken. Het apparaat werkt ook met infrarood bij de nachtzichtfunctie, en kan dan tot 6 meter duidelijke beelden maken. Verder beschikt de Nest Cam over een hoogwaardige speaker en microfoon zodat je met behulp van je telefoon makkelijk conversaties kan voeren met de persoon in beeld.

Google Nest Cam: flexibele beveiligingscamera voor binnen én buiten
HDR en Nachtzicht helpen bij fel, sterk contrasterend zonlicht en zorgen dat je zelfs bij weinig licht of in het donker een beter beeld hebt
Gratis slimme functies

Zoals we van Nest-producten gewend zijn, komt de Nest Cam ook met een reeks slimme functies. Denk aan bewegingsdetectie met een horizontaal gezichtsveld tot 110 graden breed en tot 7,5 meter ver. Daarnaast werkt hij niet alleen met je telefoon, maar kan hij ook beelden tonen op de Google Nest Hub-smart displays. Met een vraag aan de Google Assistent kan je meteen livebeelden opvragen.

 • Slimme bewegingsdetectie
 • Detectie van dieren
 • Persoon gezien-meldingen
 • Beweging, persoon, pakket, voertuig of dier in activiteitszone
 • Tot 3 uur videogeschiedenis van gebeurtenissen inbegrepen
Betaalde slimme functies

Heb je een Nest Aware-abonnement? Dan kan je nog meer met de Nest Cam. Extra functies vind je hieronder. Meer over deze abonnementen lees je verderop in deze review.

 • Rook- en koolmonoxidemeldingen
 • Bekend gezicht-meldingen
 • 30 dagen videogeschiedenis van gebeurtenissen met Nest Aware
 • 10 dagen continue videogeschiedenis en 60 dagen videogeschiedenis van gebeurtenissen met Nest Aware Plus

Hoe lang gaat de batterij van de Google Nest Cam mee?

De levensduur van de batterij hangt af van factoren zoals activiteit, temperatuur en camera-instellingen die je hebt selecteert. Je kan de levensduur van de batterij van hun camera verlengen door de videokwaliteit, de lengte van videoclips, en de tijd tussen opgenomen gebeurtenissen aan te passen. Het kan ook helpen om de activiteitenzones om specifieke gebieden te bewaken uit te schakelen. Hier zijn enkele typische scenario's.

 • Intensief gebruik: ongeveer 1,5 mnd batterijduur (ongeveer 20 - 25 opgenomen gebeurtenissen per dag)
 • Normaal gebruik: ongeveer 3 maanden batterijduur (ongeveer 9 - 12 opgenomen gebeurtenissen per dag)
 • Weinig gebruik: ongeveer 7 maanden batterijduur (ongeveer 2 - 4 opgenomen gebeurtenissen per dag)

Uitgaande van normaal gebruik gaat de Nest Cam dus 3 maanden mee op een oplaadbeurt.

Kun je opnames (gratis) terugkijken?

Google Nest-camera's en -deurbellen kunnen belangrijke geluiden en bewegingen waarnemen, live video streamen en de videobeelden opslaan in de cloud. Zo kun je de activiteit in en rond je huis in de gaten houden.

Hoe je Nest-camera videobeelden opneemt en opslaat, is afhankelijk van de beschikbaarheid van videogeschiedenis van gebeurtenissen en/of 24/7 videogeschiedenis:

 • Met videogeschiedenis van gebeurtenissen worden videoclips van gebeurtenissen (zoals een persoon die wordt waargenomen) opgeslagen in de videogeschiedenis, zodat je ze kunt bekijken in de Home- of Nest-app. Voor de Nest Cam bekijk je die beelden in de Home-app.
 • Met 24/7 videogeschiedenis streamt een daarvoor geschikte Nest-camera altijd videobeelden als hij aanstaat, en die worden allemaal opgeslagen in de cloud. Bij de Nest Cam (batterij) werkt 24/7 videogeschiedenis alleen als hij is aangesloten op een stopcontact.
Google Nest Cam: flexibele beveiligingscamera voor binnen én buiten
Als je een melding mist, kun je toch zien wat er is gebeurd dankzij 3 uur videogeschiedenis van gebeurtenissen.

Zoals we eerder aangaven, kan je met de Nest Cam (batterij) tot 3 uur opnames gratis terugkijken, dat was nog niet het geval bij oudere modellen. Wil je oudere beelden bekijken, dan moet je een abonnement op Nest Aware nemen. Met een abonnement op Nest Aware of Nest Aware Plus kun je tot respectievelijk 30 en 60 dagen opnames terugkijken. Met Nest Aware Plus bewaar 24/7 continu videogeschiedenis op bedrade Nest Cams.

Ongeacht welke Nest-camera je hebt en of je wel of niet een abonnement hebt, kun je in de Google Home-app altijd de live videostream van je camera bekijken.

Google Nest Cam: flexibele beveiligingscamera voor binnen én buiten

Wat kost Nest Aware?

 • Nest Aware - 5 euro per maand of 50 euro per jaar
 • Nest Aware Plus - 10 euro per maand of 100 euro per jaar

Kun je opnames lokaal opslaan?

De Nest Cam (netvoeding) en de Nest Cam (batterij) hebben genoeg intern geheugen om maximaal 1 uur aan opgenomen gebeurtenissen op te slaan als de camera offline is. Valt de wifi uit of er is een stroomstoring? Dan slaat de Google Nest Cam alle beelden van het laatste uur op in het lokale geheugen op. Nadat de verbinding weer is hersteld, kun je precies zien wat er is gebeurd. De app stuurt je een pushmelding als de camera weer online is. Hou er wel rekening mee dat het interne geheugen sneller vol raakt als je instellingen voor een hogere videokwaliteit gebruikt of als er meer activiteit is.

Lokale opslag is dus alleen bestemd voor noodgevallen. Alle overige opnames worden in de cloud opgeslagen, waarvan je dus tot 3 uur gratis kunt terugkijken.

Google Nest Cam: flexibele beveiligingscamera voor binnen én buiten

Hoe goed is de Google Nest Cam?

De Nest Cam is zeer eenvoudig in gebruik, van installatie tot het bekijken van de beelden. De camera kan je meldingen sturen voor personen, dieren en voertuigen en je kan via een selectie van een gebied makkelijk bepaalde gebieden in de gaten, zoals de oprit of de woonkamer. Daarnaast kan je de Nest Cam ook op plekken plaatsen waar geen stopcontact in de buurt is dankzij de ingebouwde batterij. Dus ook buiten, want de camera kan tegen een buitje.

Wel moet je ervoor zorgen dat er een goed wifi-signaal is op de plek waar je de camera installeert, dus ook buitenshuis. De Nest Cam werkt namelijk grotendeels met cloudopslag. Wil je meer dan drie uur aan videobeelden terugkijken? Dan heb je een Nest Aware-abonnement nodig. Deze kosten en de eventuele kosten voor de accessoires maken de camera van Google een stukje prijziger dan je misschien in eerste instantie gedacht zou hebben. Daarvoor heb je wel een 'flexibele' camera die uiteraard erg goed werkt in het ecosysteem van Google.

Wat kost de Google Nest Cam?

De Nest Cam (outdoor of indoor, batterij) is verkrijgbaar in het wit en wordt geleverd met een handleiding, magnetische montagesteun, wandpluggen en schroeven, oplaadkabel en een stroomadapter.

Google Nest Cam: flexibele beveiligingscamera voor binnen én buiten
Lees meer over:
Google Nest

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer

Net binnen

Eerste generatie Google Nest Hub-bezitters ontvangen appdrawer via update

Google werkt de eerste generatie van de Google Nest Hub bij met een appdrawer. Je kan zo door je lijst met apps navigeren zod...

Dit Nederlandse zonne-autootje kan wel eens een hele grote groep mensen bereiken

De Nederlandse start-up Squad Mobility heeft een compacte stadsauto met twee zitplaatsen gepresenteerd, de Squad Solar City C...

Dit is de nieuwe e-bike van Gazelle: de Avignon C380 HMB Limited

Fietsfabrikant Gazelle heeft zijn nieuwste e-bike gelanceerd. Het gaat om de Avignon C380 HMB Limited die voor 4.499 euro de...

Slimme huishoudelijke apparaten in opmars in Nederland

In één op de vijf huishoudens is een slim huishoudelijk apparaat te vinden. Dat meldt onderzoeksbureau Multiscope naar aanl...

Zo werkt de Eufy Video Doorbell Dual met twee camera's (videoreview)

Onze redacteur Dim heeft de Eufy Video Doorbell Dual geïnstalleerd en grondig getest. In deze videoreview legt hij uit wat je...

Lees meer