HomeWizard, meten is weten

HomeWizard, meten is weten

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

HomeWizard is een Nederlands bedrijf dat zich bezig houdt met het inzichtelijk maken van het elektriciteits- en gasverbruik in en om je huis. Dat klinkt heel ingewikkeld maar dat is het helemaal niet. Wil jij heel eenvoudig gas en elektra besparen? Dat doe je zo met de producten van Homewizard.

HomeWizard Energy

In 2020 lanceerde HomeWizard zijn HomeWizard Energy-familie. Het doel van de app en de producten in deze familie is jou inzicht te geven in je slimme meter, elektrische auto, zonnepanelen en meer. Dat gebeurt dankzij de HomeWizard Energy Wi-Fi-meters. Die registreren erg nauwkeurig jouw totaalgebruik, teruglevering, netgebruik, gas, zonnepanelen, laadpaal, warmtepomp, wasmachine, droger, koelkast en meer. Een overzicht van de populairste meters vind je hier.

Ons doel is om je energieverbruik zo duidelijk en overzichtelijk mogelijk in beeld te brengen met onze Energy-apparaten. Zo zie je met onze P1 meter precies hoeveel energie je op een dag opwekt of gebruikt. Of installeer onze Energy Socket en krijg inzicht in hoeveel stroom je apparaten zoals de wasmachine of boiler nou echt gebruiken.

Doel van HomeWizard

Meten is weten

Meten is weten staat hierbij dus centraal. Om dat te doen, koppel je eerst de HomeWizard Energy-producten met de apparatuur in of rondom jouw huis. Bijvoorbeeld een stopcontact of je zonnepanelen. Vervolgens verbind je ze met je wifi-netwerk en dan gaan de meters aan de slag met het registreren van jouw gas- en energieverbruik. In de HomeWizard Energy-app kun je bekijken wat jouw huishouden verbruikt heeft.

Gerelateerde artikelen

Wi-Fi P1 meter

Een voorbeeld van zo'n meter is de Wi-Fi P1 meter. Hiermee maak je je slimme meter pas echt slim want de P1-meter houd je stroom, teruglevering en gasverbruik bij. In de app zie je gedetailleerde live-, dag-, week-, maand- en afgelopen jaar-grafieken inclusief een kostenoverzicht. Zo kun je bijvoorbeeld zien wat je apparaten 's nachts gebruiken, hoeveel gas je gebruikt als je doucht of wat je zonnepanelen terugleveren. Zelfs als je verschillende tarieven hebt of als je saldeert met zonnepanelen. Elke 1 Watt die je aan sluipverbruik kan verminderen scheelt je al snel €2 euro per jaar! Dat is makkelijk verdiend.

HomeWizard, meten is weten

HomeWizard Wi-Fi Energy Socket

Nog een voorbeeld is de Energy Socket van HomeWizard. Hiermee kan je per apparaat het stroomverbruik inzichtelijk maken. Zo heb ik de Energy Socket in het stopcontact van de wasmachine geprikt om bij te houden hoeveel deze verbruikt. Je kan met de Energy socket bepaalde apparaten ook simpelweg automatisch uitschakelen met timers wanneer je ze niet nodig hebt. Dat scheelt weer onnodig stroomverbruik!

Dankzij de de HomeWizard Energy-producten kun je dus besparen op stroom en energie en dat is tegenwoordig zeker geen overbodige luxe. De meters zijn eenvoudig te installeren en kosten geen honderden euro's. De Wi-Fi P1 meter koop je voor € 29,95 en de Energy Socket koop je vanaf € 23,95.

  • Een overzicht van alle HomeWizard Energy-producten vind je hier
HomeWizard Wi-Fi Energy Socket
HomeWizard Wi-Fi Energy Socket
HomeWizard Wi-Fi Energy Socket

HomeWizard Wi-Fi Energy Socket

De Energy socket helpt je met de gratis Energy app het gebruik van je apparaten te begrijpen. De energy socket plaats je op de stekker van het apparaat en verbindt met Wi-Fi. Inzicht was nog nooit zo makkelijk.

€ 33,95

Winkelen op:

HomeWizard, meten is weten

Screenshot van de HomeWizard Energy-app (Energy+-abonnement)

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk