Homey Pro kopen: 3 dingen die je moet weten

Homey Pro kopen: 3 dingen die je moet weten

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Een Philips Hue-hub, een Ikea Dirigera-bridge: er zijn veel apparaten om je smarthome-gadgets op één plek bij elkaar te brengen. Echter zijn niet al die apparaten even universeel te gebruiken. Nu moet de Matter-smarthomestandaard daar wel verandering in gaan brengen, maar de ontwikkelingen op dat gebied lijken wat vast te lopen de laatste tijd. Een oplossing? Een bridge als Homey Pro: die is er namelijk voor gemaakt om met heel veel verschillende smarthomemerken samen te werken. Overweeg je er een? Dan zijn dit drie handige dingen om over dit product te weten.

1. Erg makkelijk in gebruik

Soms word je bij technologie die zo veelzijdig is wat overweldigd. Je weet niet waar je moet beginnen. Gelukkig neemt Homey Pro je zowel in het installatieproces van het apparaat zelf als het installatieproces van de losse smarthomegadgets aan de hand mee door allerlei stappen. Zo kun je ook heel makkelijk routines instellen (die heten bij Homey ‘flows’): als X gebeurt, dan gebeurt Y. Je hoeft hiervoor alleen te zorgen dat je je smarthomegadgets hebt toegevoegd en je kunt ze vanzelf selecteren. Zo kun je ervoor kiezen om een bepaalde lamp aan te laten gaan als het tijdstip x is. Wel moet je dan een extra Flow aanmaken om de lamp ook weer uit te doen. Soms is dat wel even puzzelen, het zou goed zijn als Homey daar wat pro-actiever in zou zijn: vaak als je een lamp op een tijdschakelaar zet om aan te gaan, dan wil je immers ook dat ie op een x moment weer uit gaat, natuurlijk. Daar kan Homey meer in ondersteunen.

Homey Pro kopen: 3 dingen die je moet weten

2. Veel, goede communicatiemogelijkheden

Het beste aan Homey is dat het zo’n veelzijdige smarthomehub is. Er zijn weinig hubs te noemen die meer gadgets ondersteunen. Dat kan hij onder andere omdat hij een stevige Zigbee-antenne heeft, Thread gebruikt en ook is voorzien van Z-Wave, dat sowieso allemaal een stuk steviger in de schoenen staat dan bij de vorige generatie Homey Pro. Er is WiFi (2,4 GHz en 5 GHz), maar ook Bluetooth Low Energy. Matter is ook van de partij en hierin gaat Homey Pro zelfs een stapje verder door ook niet-Matter-smarthomegadgets te ondersteunen en te implementeren in een Matter-netwerk. Het is bovendien mogelijk om deze Pro te gebruiken in combinatie met een eerder gekochte Homey Bridge, waardoor je bijvoorbeeld je netwerk op verschillende verdiepingen kunt verbeteren. Wat de app van Homey daarnaast ook nog kan, is je vertellen hoeveel Watt je al hebt gebruikt.

Homey Pro kopen: 3 dingen die je moet weten

3. Meer lokale opties

Homey Pro heeft in tegenstelling tot eerdere Homey-smarthomehubs de mogelijkheid om veel meer lokaal te doen. Er is wel cloudconnectie mogelijk, maar Homey Pro probeert zoveel mogelijk lokaal af te handelen. Zelfs als er geen actieve internetverbinding is, kan Homey hierdoor alsnog doorwerken en communiceren met apparaten en sensoren. Het is bovendien mogelijk om een ethernetverbinding te gebruiken, dankzij de los verkrijgbare adapter (à 29 euro) die je op de USB-C-poort van het apparaat kunt aansluiten.

Gerelateerde artikelen

Homey Pro kopen

Homey Pro is nu voor te bestellen voor een adviesprijs van 399 euro. Je kunt het alleen direct bij Homey kopen. De verwachte levering is in mei dit jaar.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk