Houd je planten in leven met deze slimme gadgets

Houd je planten in leven met deze slimme gadgets

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Weet je altijd dat je planten water nodig hebben wanneer je planten die omhoog horen te staan om de pot krullen? Dan ben je waarschijnlijk niet gezegend met groene vingers. Geeft niks, want met deze slimme plantengadgets heb je alleen een smartphone en water nodig.

Click and Grow Smart Garden

Click & Grow is een bekende slimme binnentuin en gadget, omdat het een zeer succesvolle crowdfundingcampagne heeft doorgemaakt. Het idee is dat je bij Click & Grow pods koopt met daarin zaadjes voor groentenplanten, fruitplanten of gewone planten, naast kruiden. Je stort de bak vol met water en het systeem gaat vanzelf zorgen met infrarood- en ledlicht dat de planten groeien als kool. Tegelijkertijd kun je in de app zien hoe het met je planten gaat en geeft hij je tips wanneer je bijvoorbeeld een bepaalde plant moet ompotten of kan plukken om te eten. Er zijn meer dan 50 verschillende planten om uit te kiezen en een leuk detail is dat de slimme aarde van Click and Grow is gebaseerd op dat van NASA. De Click and Grow Smart Garden met ruimte voor 3 pods kost rond de 100 euro.

AeroGarden Harvest

De slimme tuinen van AeroGarden lijken qua functionaliteit erg op die van Click & Grow, maar in tegenstelling tot die bijzondere aarde die de concurrent gebruikt, maakt AeroGarden geen gebruik van aarde. Het is een tuin op basis van water, ook wel hydrocultuur. Dat is erg tof, want dat zie je niet veel: binnenplanten die alleen groeien op water. Ook hierbij speelt uiteraard licht een rol, maar ook moet je hierbij pods kopen bij AeroGarden zelf. Dat maakt AeroGarden (net als Click and Grow) wel een iets duurder concept dan de andere twee concepten in dit artikel, die we nu gaan bespreken. Aerogarden Harvest kost rond de 100 euro.

Xiaomi Mi Smart Flower RoPot

Het telefoonmerk Xiaomi maakt meer gadgets en een van die gadgets is de bloempot RoPot. Het idee is dat de sensoren in de pot checken hoe het met het bodemvocht en de vruchtbaarheid van de plant is. Als de plant niet gelukkig is, dan geeft het indictieled op de pot het aan. Bij geel kan de plant nog wel wat plantenvoeding gebruiken, bij blauw wat water. Natuurlijk is er ook een app, de Flower Care-app, waarbij er van meer dan 5.000 planten en bloemen te zien is hoe je ze het beste verzorgt. De pot gaat op één keer laden 60 tot 90 dagen mee en hij is te verbinden met Homey. RoPot kost rond de 35 euro.

Xiaomi Mi Flower Care Plant Sensor

Heb je al veel potten of in een bepaalde stijl en is de RoPot niet zo handig voor je, dan is de Mi Flower Care Plant Sensor wellicht een optie. Deze steek je in de pot en dan gaat hij alsnog via sensoren meten hoe blij je plant is. De sensor meet of de plant water nodig heeft, of hij zonlicht krijgt, de voedzaamheid van de grond en zelfs de temperatuur. Ook hierbij kun je de Flower Care-app gebruiken om te weten te komen hoe je het beste voor je plant zorgt en ook deze sensor is integreerbaar met Homey. Xiaomi Mi Flower Care Plant Sensor kost rond de 20 euro.

Heb jij thuis wat hulp van een slimme gadget om je planten in leven te houden? Deel in de reacties welke oplossing je gebruikt.

Gerelateerde artikelen

Alternatieven

-> Plant Monitor Soil Test Kit € 57,99
-> Plantenwatermonitor € 11,50
-> Ecowitt draadloze bodemvochtigheidssensor WH51 - plantenwatermonitor € 31,00

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk