LSC Smart Connect tuinlampen review: 4 dingen die je moet weten

LSC Smart Connect tuinlampen review: 4 dingen die je moet weten

Laura Jenny

door Laura Jenny

Tuinlampen van de Action: het is typisch iets waar je niet voor naar de winkel ging, maar waarbij je als je toch voor dat schap staat, denkt: waarom niet? Het leuke aan de LSC Smart Connect-tuinlampen is bovendien dat ze in allemaal kleuren kunnen schijnen en dat doet het natuurlijk geweldig op een tuinfeest. Dit zijn 4 dingen die je moet weten over deze elektrische tuinfakkels.

Het werkt via de LSC-app

De smarthome-artikelen van Action werken allemaal met één app en die functioneert redelijk goed. De app maakt het makkelijk om een item toe te voegen. Wel is het omdat er geen hub tussen zit weer een extra apparaat dat direct contact maakt met je wifi. Dat maakt je wel wat kwetsbaarder voor kwaadwillenden, zeker als het apparaat niet goed wordt geüpdatet. Enerzijds is die LSC-app heel gemakkelijk in gebruik, maar anderzijds kun je dus afvragen of het niet te gemakkelijk gaat.

Tuinlampen van de Action (LSC) Lamps review: 4 dingen die je moet weten

Pas op je wifi-verbinding

Heel leuk natuurlijk, iets slims in de tuin, maar er zijn ook nadelen. Als je wifi-verbinding niet optimaal is in de tuin, dan krijg je geheid problemen om de lampen te installeren of ze na installatie in- en uit te schakelen. Dat kan erg vervelend zijn, dus als je geen stevig internetbereik hebt, let dan goed op of het allemaal wel naar wens werkt. Ook goed om te weten: er is Bluetooth-connectie nodig met je smartphone om alles aan te sturen.

Gerelateerde artikelen

Je kunt een tijdsschema instellen

Gelukkig hoef je er niet zelf elke avond aan te denken de tuinlampen aan te zetten: binnen de LSC-app kun je een tijdsschema instellen. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om de lampen aan te zetten om 21:00 uur en weer uit om 23:00 uur. Helaas werken ze niet met een bewegingssensor, dus als je na een feestje om 4 uur ‘s nachts de tuin in wil, dan zal je je telefoonlicht moeten gebruiken voor zicht. Of de lampen alsnog via je telefoon aandoen natuurlijk, als je die dan toch in de hand hebt.

Tuinlampen van de Action (LSC) Lamps review: 4 dingen die je moet weten

Je hebt ze snel geïnstalleerd

Bij de lampen krijg je plastic prikkers die je onder de lamp doet om ze vervolgens in de grond te steken. Je steekt de stekker in het stopcontact en de lampen gaan knipperen: dan zoeken ze verbinding. Log in op de LSC-app en voeg de lampen toe via het plusje. Uiteindelijk zal hij dan verbinding maken via de wifi. Dat is alles: je kunt de lampen dan alle drie tegelijk een bepaalde kleur (of geelschakering) licht laten geven. Dat staat meteen een stuk gezelliger in de tuin.

De LSC Smart Connect-tuinlampen zijn te koop per 3 stuks en werken op stroom via het stopcontact (kortom, je hebt dus ook stroom nodig in de tuin). Ze kosten 19,99 euro en zijn verkrijgbaar bij de Action.

Tuinlampen van de Action (LSC) Lamps review: 4 dingen die je moet weten

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk