Met deze gadget gebruik je je zonne-ernergie direct voor je huis

Met deze gadget gebruik je je zonne-ernergie direct voor je huis

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Je kan met EnergySaver in de HomeWizard Energy-app instellen om je elektrische fiets op te laden op overige zonne-energie. Hoe dat werkt, lees je hier.

Gerelateerde artikelen

Overige zonne-ernergie zelf gebruiken

Met de EnergySaver in de HomeWizard Energy-app kan je andere apparaten opladen met overige zonne-energie. Je kan bijvoorbeeld je fiets opladen, keukenboiler verwarmen of een apparaat aanzetten op ongebruikte zonne-energie. Met een Timertaak schakelt je Energy Socket op een specifieke tijd, zonsopkomst of -ondergang en verminder je ongewenst sluipverbruik. Via een Meettaak kun je schakelen op basis van de eigen meting van een Energy Socket, P1 meter, kWh meter of een andere Energy Socket. Je kan zelfs apparaten schakelen op basis van een zelf in te stellen hoog of laag verbruik.

  • Een overzicht van alle HomeWizard Energy-producten vind je hier

Met de P1 meter en een Energy Socket kun je verbruik meten en schakelen als er zonnestroom over is. De P1-meter laat namelijk zien wat je van het net gebruikt, hoeveel je teruglevert aan het net met daarbij het netto verbruik van je woning. Als je wilt zien wat je werkelijke thuisgebruik is, kan je de P1-meter combineren met de HomeWizard Wi-Fi kWh-meter op je zonnepanelen. Dit geeft je aanvullende informatie over je totale energieproductie en het totale stroomverbruik in je huis. De app kan zelfs je energiekosten inclusief saldering nauwkeurig berekenen op basis van je eigen tarieven.

In de video hieronder vind je een uitgebreide uitleg over hoe je bijvoorbeeld een elektrische fiets kunt opladen op overige zonne-energie.

Energiemeters kopen

Deze P1 meter en een Energy Socket zijn eenvoudig te installeren en kosten geen honderden euro's. De Wi-Fi P1 meter koop je voor € 29,95 en de Energy Socket koop je vanaf € 23,95. Voor het schakelen als er zonnestroom over is, heb je een Energy+ abonnement nodig. Met zo'n abonnement krijg je tevens meer inzicht in het sluipverbruik in je huis. Het abonnement kost € 0,99 per maand en sluit je af in de Energy-app.

HomeWizard Wi-Fi Energy Socket
HomeWizard Wi-Fi Energy Socket
HomeWizard Wi-Fi Energy Socket

HomeWizard Wi-Fi Energy Socket

De Energy socket helpt je met de gratis Energy app het gebruik van je apparaten te begrijpen. De energy socket plaats je op de stekker van het apparaat en verbindt met Wi-Fi. Inzicht was nog nooit zo makkelijk.

€ 33,95

Winkelen op:

Alles over de HomeWizard P1 Meter en Energy Socket

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk