Philips Hue Tap Dial Switch review: veelzijdige knoppen

Philips Hue Tap Dial Switch review: veelzijdige knoppen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Misschien heb je slimme lampen in huis die je dan alleen in de app of met de Google Assistent bedient. De Philips Hue Tap Dial Switch is een accessoire dat dient als een afstandsbediening en schakelaar in één. Hij heeft vier knoppen en je dimt je lampen door te draaien. Maar werkt het ook?

Philips Hue Tap Dial Switch

Zodra je met slimme lampen begint en je experimenteert met scènes en kleuren, dan is er geen terugweg meer. Toch kan soms de bediening via je telefoon of de Google Assistent wat frustreren en zeker als je thuis bezoekers hebt, die niet weten wat ze met je verlichting moeten aanvangen.

Er zijn tal van schakelaars die voor slimme lampen werken en in het geval van Philips Hue-lampen heb je accessoires nodig die het Zigbee-protocol ondersteunen. De Philips Hue Tap Dial Switch is een nieuw en opvallend product. Het is ronde schakelaar met vier knoppen en een draairing. Je kan hem met zijn plaatje aan de muur bevestigen, dat door te boren of door hem te plakken. Verder is hij ook een magnetische afstandsbediening die je van het plaatje kan verwijderen.

Zo werkt het

In de Philips Hue-app koppel je de knoppen aan bepaalde lampen of hele kamers met lampen. Het is wel ietwat verwarrend om hem voor individuele lampen in te stellen, want je moet daarvoor eerst in de instellingen tikken op 'Mijn hele huis' om dan alle lampen af te vinken die je niet wil koppelen aan de knop. Dat wat contra-intuïtief.

Daarnaast kan je aan een knop één bepaalde scène koppelen of je kan door scènes bladeren door meermaals te drukken. Philips Hue heeft nog een functie waarmee de kleur van het licht wordt afgestemd op het moment van de dag. 's Ochtends krijg je vooral koel licht te zien en 's avonds merk je dan warme tinten op. Dat is op zich wel interessant, maar soms lijkt dat warme licht voor 's avonds gewoon te donker, bijvoorbeeld als je even genoeg licht wil om snel de borden af te wassen.

De draairing geeft deze schakelaar meteen ook nog eens een dimmerfunctie en zo krijg je een erg veelzijdig accessoire. Toch moet je wel weten dat die dimmer altijd maar voor één bepaalde reeks lampen kan werken, ook al heb je misschien vier reeksen gekoppeld aan de verschillende knoppen van de Tap Dial Switch.

Conclusie

De Tap Dial Switch is een goede keuze voor wie meerdere lampen wil bedienen met zijn slimme schakelaar, of gewoon meerdere instellingen aan één enkele lamp wil koppelen. Gebruikers met wat minder gevoel voor technologie dreigen wat verloren te gaan in alle mogelijkheden en instellingen voor de Tap Dial Switch, maar dat is tegelijk ook zijn grootste sterkte.

Philips Hue Tap Dial Switch kopen

De Philips Hue Tap Dial Switch is verkrijgbaar in een witte en een zwarte tint. Hij kost 49,99 euro.

Philips Hue Tap Dial Switch kopen
Philips Hue Tap Dial Switch kopen
Philips Hue Tap Dial Switch kopen

Philips Hue Tap Dial Switch kopen

Met de Philips Tap Dial Switch bedien je met elke knop tot wel 3 kamers of zones in jouw smarthome. De schakelaar is gemakkelijk te bevestigen aan jouw muur of te plaatsen op een magnetische ondergrond. Daarnaast is hij ook los als afstandsbediening te gebruiken. Zo bedien je heel eenvoudig al jouw slimme verlichting.

49,99 euro

Winkelen op:

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk