Slimme speakers: welke past het beste bij jouw smarthome?

Slimme speakers: welke past het beste bij jouw smarthome?

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Heb je een slim huis dan wil je die op een slimme manier aansturen. Eén van die manieren is om te kiezen voor een luidspreker met daarin een slimme assistent. Er zijn allerlei verschillende speakers op de markt die al zijn voorgeïnstalleerd met een stemassistent, vaak is dat Siri, Google Assistent of Alexa. Soms zelfs alle drie. Zo kies je de beste slimme speaker bij jouw smarthome.

De smarthomebeginner: Google Nest Audio

Een Google Nest Audio-speaker is vrij groot (wil je iets kleiners, dan kun je de Nest Mini overwegen) en geeft niet heel veel geluid, maar het is wel een apparaat dat erg makkelijk is in gebruik. De Google Assistent is aan dit apparaat gelinkt en de geluidskwaliteit zelf is erg goed, waardoor je heel makkelijk je Google Home kunt runnen met dit apparaat. Zeker een aanrader, mede dankzij de goede prijs-kwaliteitverhouding.

Google Nest Audio kopen - Bol.com, MediaMarkt, Coolblue

Slimme speakers: welke past het beste bij jouw smarthome?

De Apple-fan: HomePod Mini

Mensen die eenmaal een paar producten van Apple hebben, willen daar vaak meer van. Wil je graag Siri gebruiken, de slimme assistent van Apple, dan zijn er in principe veel opties, maar wil je echt een Apple-product gebruiken, dan heb je één keuze in Nederland. HomePod Mini. Deze speaker is erg tof qua design met zijn bolle vorm en er komt flink wat geluid uit. Er zijn echter ook nadelen: Spotify werkt niet en het is geen Bluetooth-speaker, waardoor hij altijd wifi nodig heeft om te werken.

Apple HomePod Mini kopen - Bol.com, MediaMarkt, Coolblue

Slimme speakers: welke past het beste bij jouw smarthome?

De designfan: Sonos One

Veel mensen die van design houden, houden van Sonos. De producten van dit audiomerk zijn zo gemaakt dat ze er erg stijlvol uitzien en ze werken zodanig met elkaar samen dat je in je hele huis, in welke ruimte je ook bent van dezelfde muziek kunt genieten. Of podcast natuurlijk. De Sonos One is een speaker die heel veelzijdig is, omdat hij met zowel Siri (via AirPlay), Alexa als de Google Assistent kan worden gebruikt. Waar veel smarthomespeakers worden gemaakt vanuit de smarthomegedachte, wordt de Sonos gemaakt vanuit de audiogedachte met dan nog als bijverschijnsel de assistent. Het voordeel daarvan is dat het geluid uitmuntend klinkt.

Sonos One kopen - Amazon, Bol.com, MediaMarkt, Coolblue

Slimme speakers: welke past het beste bij jouw smarthome?

De audiofanaat zonder grote portemonnee: Harman Kardon Citation One

Harman Kardon staat bekend om zijn goede kwaliteit speakers en dat geldt ook voor Citation One. Deze speaker biedt ondersteuning voor Google Assistent en er zijn meer dan 300 streamingdiensten te kiezen. Ook deze speaker is te koppelen aan andere speakers voor een multiroom-ervaring en komt er veel geluid uit, zodat je de beste audio-ervaring hebt.

Harman Kardon Citation One kopen - Bol.com, MediaMarkt, Coolblue

Slimme speakers: welke past het beste bij jouw smarthome?

Gerelateerde artikelen

De audiofanaat met grote portemonnee: Bose Home speaker 500

De speaker Bose Home valt op door zijn vrij grote scherm, dat erg handig is als je wil zien welk nummer er afspeelt. Het geluid is wat we van Bose gewend zijn: erg goed. Bose benadrukt bij deze speaker vooral hoeveel bereik hij heeft en je kunt hem handig bedienen met de knoppen aan de bovenkant. Ook hier is het de Google Assistent die aanwezig is als slimme assistent.

Bose Home Speaker 500 kopen - Amazon, Bol.com, MediaMarkt, Coolblue

Slimme speakers: welke past het beste bij jouw smarthome?

De trendsetter: Teufel Motiv Go

Wil je liever het nieuwste van het nieuwste, al heeft het wel een retro uiterlijk en is het niet van de nieuwste van de nieuwste Bluetooth-verbinding voorzien? Teufel Motiv Go is een slimme speaker die is voorzien van de Google Assistent en je gebruikt hem dan ook in combinatie met de Google Home-app op je telefoon. Je kunt de speaker met allerlei muziekstreamingdiensten gebruiken, waaronder Spotify en Deezer. Daar vraagt hij ook wel om, want hij schijnt flink wat geluid voort te brengen.

Teufel Motiv Go kopen - Bol.com

Veel luister én praatplezier!

Slimme speakers: welke past het beste bij jouw smarthome?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk