Nieuwe Google Home-app laat meer testers toe: zo meld je je aan

Nieuwe Google Home-app laat meer testers toe: zo meld je je aan

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google gaat een grotere groep gebruikers toelaten tot de Public Preview van de nieuwe Google Home-app. Het is voor een deel van de Home-gebruikers mogelijk om je toegang te vragen tot de vernieuwde app vanuit de instellingen. We leggen het uit.

Nieuwe Google Home-app

Google heeft grootse plannen voor de Google Home-app, die een likje verf krijgt, een heel andere indeling en nieuwe functies. De ontwikkelaars maken de app onder meer klaar voor de voordelen die de Matter-standaard brengt bij je smarthome-producten. Een heel vroege versie van het nieuwe Google Home werd al een keertje per ongeluk uitgerold naar gebruikers, maar nu zet Google dan toch de deuren openen voor meer testers.

Op een support-pagina omschrijft Google hoe je toegang kan vragen om de nieuwe app als een van de eerste gebruikers te testen. Zodra je ook toegang hebt gekregen, krijg je een melding dat je de nieuwe app kan gebruiken. De mogelijkheid om zelf toegang te vragen, werkt nog niet voor alle gebruikers, maar als het op jouw telefoon toevallig al wel kan dan werkt het via de volgende stappen:

  1. Open de Google Home-app
  2. Druk rechtsboven op het profielicoontje
  3. Kies instellingen van de Home-app
  4. Onder Algemeen moet de mogelijkheid verschijnen om toegang te vragen.
Nieuwe Google Home-app laat meer testers toe: zo meld je je aan

Kan je nog geen toegang vragen?

Eerder schreven we op Androidworld al over een andere manier om toegang te vragen tot de Home-app, en dat was bij het artikel over Google Home voor Wear OS. Je kan Google Home alleen op je horloge installeren als je een tester bent van de nieuwe Home-app voor Android. Vraag toegang via onderstaande link:

Een van de nieuwe functies van de Google Home-app is dat je live de camerafeed van Nest-camera's kan bekijken vanaf het beginscherm. Met Fast Pair kan je nieuwe Matter-apparaten snel instellen en in Spaces kan je smarthome-apparaten betere groeperen. Als laatste zijn er ook Routines die een nieuwe plek krijgen in Home en ook uitgebreid worden dankzij Matter. Maak jij al deel van de Public Preview nieuwe Google Home-app? Laat het ons weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk