Ring Car Cam, alles wat je moet weten over deze dashcam

Ring Car Cam, alles wat je moet weten over deze dashcam

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Ring heeft zijn productlijn met slimme deurbellen en beveiligingscamera’s uitgebreid met een nieuw product, een dashboardcamera. Het gaat om de Ring Car Cam en je leest hier alles over dit handige apparaat voor in de auto.

Wat is de Ring Car Cam?

De Ring Car Cam is een soort dashboardcamera voor in de auto.

Wat kan de Ring Car Cam?

De Ring Car Cam heeft twee camera's en kan hiermee botsingen en inbraken filmen. Zodra de camera beweging detecteert, krijg je hiervan een melding in de Ring-app. Zo kan je voorkomen dat een inbreker er met jouw voertuig vandoor gaat. Er is ook nachtzicht dus je kan de inbreker 24 uur per dag goed zien. Is de Ring Car Cam verbonden met je wifinetwerk thuis? Dan kan je via de Two-Way Talk-functie spreken met de inbreker. Ook bij botsingen kan de camera de situatie op beeld vastleggen. Zo heb je altijd bewijs bij de hand mocht dat nodig zijn.

Gerelateerde artikelen

Ben je andere dingen aan het doen in de auto, die niets met autorijden te maken hebben? Dan kan je de privacy-cover om de camera te bedekken. En aangezien Ring van Amazon is, wordt de slimme assistent van Amazon ook meegeleverd. Die heet Alexa en tijdens het rijden kun je haar vragen om te beginnen opnemen. De Car Cam zal dan gedurende 20 minuten video opnemen en lokaal opslaan op het apparaat. Heb je een Ring Protect Go-abonnement, dan worden de opnames automatisch opnames naar de cloud verstuurd. Met dit abonnement kun je ook live beelden streamen, en video's downloaden en delen.

Je kan de Ring-app gebruiken om de camera te bedienen. Deze app volgt tevens de locatie van de camera via GPS.

Hoe installeer je de Ring Car Cam?

Je sluit de Ring Car Cam aan op de ODB-II poort van je auto. Uit veiligheidsoverwegingen adviseert Ring om de Car Cam alleen in voertuigen te plaatsen waarbij de OBD-II-poort zich aan de linkerkant van het stuur bevindt.

Wat kost de Ring Car Cam?

De Ring Car Cam kun je nu bestellen voor 199,99 dollar. Zodra het apparaat op 15 februari op de markt komt, gaat de prijs omhoog naar 249,99 dollar. De Ring Car Cam wordt momenteel alleen verkocht in de Verenigde Staten. Wellicht komt de dashcam later dit jaar ook naar Europa. Meer informatie vind je hier.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk