Wat zijn routines voor Google Home en hoe stel je ze in?

Wat zijn routines voor Google Home en hoe stel je ze in?

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

In de Google Home-app kun je routines instellen. Hierdoor kunnen verschillende taken aan elkaar gekoppeld worden. In dit artikel leggen we kort uit wat routines zijn, wat je ermee kunt doen en hoe je ze instelt.

Wat zijn routines in Google Home?

Door routines in te stellen in Google Home kun je meerdere taken aan elkaar koppelen. Met één triggerwoord zal de Google Assistent dan al deze taken uitvoeren. We geven je een voorbeeld. Stel je voor je dat je een ochtendroutine instelt. Hiervoor stel je in dat Google het nieuws voorleest, je slimme verlichting langzaam aanzet en hierna jouw favoriete muzieknummer afspeelt. Bij de woorden ''Hey Google, goedemorgen'' zal de Assistent dan al deze taken in de gewenste volgorde uitvoeren. Je kunt dus door één commando aan de Assistent te geven, meerdere taken uit laten voeren.

De Assistent op mijn slimme wekker meldt bijvoorbeeld elke ochtend welk weer het is, wat het laatste nieuws is en vertelt daarbij een (soms) leuke mop. Je kunt zelf een routine aanmaken, maar er zijn ook standaard routines aanwezig. Zo zijn er routines voor het slapen gaan of voor het naar werk rijden. Hiervoor zijn er specifieke taken die je ook in een zelfgemaakte routine kunt plaatsen. In een artikel op Androidworld kun je hier meer over lezen. Hieronder vertellen we je hoe je een eigen routine kunt instellen.

Gerelateerde artikelen

Hoe stel ik de routines in?

Je kunt ervoor kiezen op een persoonlijke routine aan te maken of eentje voor het hele huishouden. Bij deze laatstgenoemde kun je gedeelde apparaten koppelen en automatiseren voor iedereen in jouw huishouden. Let er dan wel op dat alleen mensen met beheerderstoegang in Google Home een routine kunnen maken, iedereen de routines kan starten en dat ze geen persoonlijke informatie kunnen geven. Als jij bijvoorbeeld wil dat Google jouw persoonlijke agenda voorleest, dan moet je een persoonlijke routine aanmaken. Deze routines kan alleen jij aanmaken en starten.

Stappenplan

  1. Open de Google Home-app
  2. Ga naar Automatiseringen of Routines
  3. Voeg hier een nieuwe routine toe en selecteer hier ook Persoonlijk of Huishouden
  4. Klik op naamloos en geef je routine een naam
  5. Kies hier het moment van de dag of vul hier de spraakopdracht (starter) toe
  6. Hier kun je ook invoeren welke taken uitgevoerd moeten worden. Je kunt onder andere kiezen uit standaardtaken die al voor je klaar staan. Deze kun je koppelen aan de routine. 
  7. Klik op opslaan
  8. Je routine is nu gemaakt

Heb jij al routines ingesteld?

We hebben in dit artikel zo kort en bondig mogelijk proberen uit te leggen wat routines zijn en hoe je ze kunt instellen. We hopen je hiermee een goed eind op weg te hebben geholpen.

Gebruik jij al routines? En zo ja, welke? Laat het weten in de comments

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk