Xiaomi Smart Air Purifier 4 Lite kopen: 5 dingen die je moet weten

Xiaomi Smart Air Purifier 4 Lite kopen: 5 dingen die je moet weten

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Ben je op zoek naar een betaalbaar apparaat dat de lucht in je huis kan verversen? Dan is de Xiaomi Smart Air Purifier 4 Lite misschien iets voor jou. Deze luchtreiniger verschoont de lucht namelijk op een aantal dingen, waaronder nare geurtjes en huisdierharen. Mocht je last hebben van hooikoorts, ook dan kan de Air Purifier helpen. Dit zijn 5 dingen die je erover moet weten.

Xiaomi Mi Smart Air Purifier 4 Lite

Een luchtreiniger kan er op verschillende manieren voor zorgen dat je huis een prettigere plek om te wonen wordt. Niet alleen verbetert deze Purifier de luchtkwaliteit aanzienlijk, de reiniger is daarnaast ook effectief tegen allergieën, haren van huisdieren en onaangename luchtjes in huis.

Xiaomi stelt dat dit een apparaat geschikt is voor ruimtes van 25 tot 45 vierkante meter. Ideaal voor een grote slaapkamer of middelgrote woonkamer. Hieronder vind je een aantal belangrijke details van de Xiaomi Smart Air Purifier 4 Lite.

  • Geschikt voor oppervlaktes van 25-43 m²
  • Effectief tegen onder andere huidschilfers, pollen, (huisdier)haren, stof en rook
  • Elimineert onaangename luchtjes van onder andere koken en huisdieren
  • CADR van 360m³/u
  • Tijdens de werking heeft het apparaat een geluidsniveau van 61 dB
Xiaomi Smart Air Purifier 4 Lite kopen: 5 dingen die je moet weten

1. Compacte luchtreiniger met led-display

De Xiaomi Smart Air Purifier 4 Lite is compact omdat het apparaat vrij smal en hoog vormgegeven is. Het heeft de omtrek van een A4'tje. Hierdoor valt het apparaat niet zo erg op in het interieur en het minimalistische witte design draagt hier ook aan bij. Dit alles zorgt ervoor dat de grote zwarte luchtreiniger, die in geen enkel interieur staat, eindelijk verleden tijd is.

Aan de voorkant van de luchtreiniger bevindt zich een led-scherm met cijfers die de realtime luchtkwaliteit weergeeft via gekleurde indicators: groen voor fris en schoon; geel voor lage vervuiling; oranje voor matige vervuiling en rood voor hoge vervuiling. Een kind kan de was doen.

Xiaomi Smart Air Purifier 4 Lite kopen: 5 dingen die je moet weten

2. Slimme bediening 

Je kan de ventilatorsnelheden handmatig aanpassen op de luchtreiniger: laag, gemiddeld en hoog. Je kan ook voor kiezen voor je favoriete modus, of de automatische modus. Staat 'ie in de slaapkamer? Dan kan je 's nachts het scherm op de luchtreiniger dimmen en via de nachtmodus de ventilatorsnelheden verlagen.

Xiaomi Smart Air Purifier 4 Lite kopen: 5 dingen die je moet weten

Naast bediening via het apparaat zelf, is er ook slimme bediening. Die verloopt via de Mi Home-app van Xiaomi. Je kan de luchtreiniger dus van afstand bedienen, zodat je altijd thuiskomt in gefilterde lucht. De app zorgt ervoor dat de nieuwste firmware op je Xiaomi Smart Air Purifier 4 wordt geïnstalleerd. Daarnaast krijg je via de app toegang tot een bedieningspaneel, waar je de relevante metingen kunt zien en zaken als schermhelderheid, planning en meer kunt instellen. Je kan zowel in de app als op het display van het apparaat de geschatte resterende levensduur van het filter bekijken.

De app laat je tevens taken automatiseren op basis van eenvoudige als/dan-regels. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro je appartement schoonmaakt, om daarna de Xiaomi Smart Air Purifier 4 de stof die in de lucht is blijft hangen, te verwijderen. Er is ook ondersteuning voor de spraakassistenten van Google en Amazon. Opvallend is wel dat je geen verbinding meer kan maken met de luchtreiniger als je de app na een weekje vakantie even niet gebruikt hebt. Hopelijk wordt dat met een update opgelost. Daarnaast ontbreekt nog de mogelijkheid om meerdere mensen het apparaat via de app te laten bedienen.

3. Zuinig in gebruik

De Mi Smart Air Purifier 4 Lite heeft een 3-in-1 filter dat slechts één keer per jaar vervangen hoeft te worden. Via de app krijg je een melding als het filter aan vervanging toe is. Het apparaat is ook zeer zuinig in verbruik: er is slechts 0,8 kWh nodig voor 24 uur luchtzuivering. De luchtreiniger kan in één minuut tot 6000 liter schone lucht leveren.

Xiaomi Smart Air Purifier 4 Lite kopen: 5 dingen die je moet weten

4. Lekker stil

Staat de Mi Smart Air Purifier 4 Lite op de slaapkamer, dan hoef je je geen zorgen te maken over het geluid. De Xiaomi Smart Air Purifier 4 Lite produceert weinig geluid vanwege het lage geluidsniveau van de luchtreiniger, die slechts 35,8 decibel bedraagt. Komen er luchtjes uit de koken, of staan je vrienden in de serre te roken, dan zal je merken dat de luchtreiniger een tandje bijzet om de lucht in huis te verversen.

5. Voor wie is de Xiaomi Smart Air Purifier 4 Lite bestemd?

Voor degenen die niet gediend zijn van onaangename geuren in huis zoals sigarettengeur, kookluchtjes of andere geuren. Deze luchtreiniger is ook geschikt voor mensen die allergisch zijn voor stof, pollen of schimmels. De Mi Smart Air Purifier 4 Lite is al met al een compacte en betaalbare luchtreiniger die makkelijk in gebruik is, op wat bugs in de app na, en ook makkelijk schoon te maken is.

De Mi Smart Air Purifier 4 Lite is overigens alleen een slimme luchtreiniger, en dus geen luchtreiniger en ventilator in één.

Xiaomi Smart Air Purifier 4 Lite kopen

De Xiaomi Smart Air Purifier 4 Lite heeft een adviesprijs van € 149,95 en je kan de luchtreiniger via onderstaande winkels aanschaffen.

Xiaomi Mi Smart Air Purifier 4 Lite kopen
Xiaomi Mi Smart Air Purifier 4 Lite kopen
Xiaomi Mi Smart Air Purifier 4 Lite kopen

Xiaomi Mi Smart Air Purifier 4 Lite kopen

Het is altijd een goed moment om de lucht in ons huis te verversen. Met deze Air Purifier is dat zo gedaan. Het apparaat verschoont de lucht namelijk op een aantal dingen, waaronder nare geurtjes en huisdierharen. Mocht je last hebben van hooikoorts, ook dan kan de Air Purifier helpen.

€ 149,95

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk