Xiaomi TV Stick 4K kopen: 4 dingen die je moet weten

Xiaomi TV Stick 4K kopen: 4 dingen die je moet weten

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De Xiaomi TV Stick 4K is een streamingstick die van elke 'gewone' tv een smart-tv maakt. De Mi TV Stick 4K kan films en series afspelen in een hoge resolutie en ondersteunt de Google Play Store. Een goede concurrent voor Googles Chromecast met Google TV dus. Dit zijn 4 dingen die je over Xiaomi TV Stick 4K moet weten.

1. Wat kun je met de Xiaomi TV Stick 4K?

De Xiaomi TV Stick 4K is een streamingstick die van je 'domme' tv een smart-tv maakt. Dankzij dit apparaatje kun je je favoriete films en series streamen naar je tv, wat voorheen niet mogelijk was. En dat kan dan ook nog eens in 4K-resolutie.

Gerelateerde artikelen

Het stickje gebruikt verder 8 GB opslag voor je apps en het werkt met 2 GB RAM en deze dongle is met zijn krachtigere processor gelukkig sneller dan de goedkopere HD-versie van de TV Stick. Er is ook ondersteuning voor de Dolby Vision en de geluidseffecten van Dolby Atmos.

Xiaomi TV Stick 4K kopen: 4 dingen die je moet weten

2. Wat kun je met de meegeleverde afstandsbediening?

Met de meegeleverde afstandsbediening kan je door de interface navigeren of je kan de hulp inroepen van de Google Assistent. Je kan ook meteen op de Netflix- of Prime Video-knop drukken en daar zoeken naar een spannende serie.

De indeling had wellicht iets logischer gekund. De terugknop zit namelijk in het midden en de homeknop aan de rechterkant. Maar goed, dat is een kwestie van wennen. Xiaomi heeft er ook een knopje voor PatchWall op gezet. Dat is een soort alternatieve launcher maar die werkt niet. Ik had graag die knop willen instellen voor een streamingdienst of een app, maar dat is niet mogelijk.

Vergeet niet twee AAA-batterijen in huis te halen. Xiaomi levert die namelijk niet mee.

Xiaomi TV Stick 4K kopen: 4 dingen die je moet weten

2. Hoe sluit je de Xiaomi TV Stick 4K aan?

De Xiaomi TV Stick 4K is een usb-stickje dat je in de HDMI-aansluiting van je 'domme' tv prikt. Vervolgens verbind je hem met netstroom dankzij de micro-usb-poort. Er is helaas dus geen usb-c maar dat is op zich geen probleem. Je gebruikt het kabeltje toch alleen voor dit apparaat. Daarna maak je tijdens de setup verbinding met je wifinetwerk en log je in op je Google-account. Dan ben je klaar, fijn! Je kunt dan meteen The Last Of Us bingewatchen.

Xiaomi TV Stick 4K kopen: 4 dingen die je moet weten

3. Wat is Android TV?

De Xiaomi TV Stick 4K draait op Android 11 voor Android TV en dit systeem komt met de Google Play Store. Je kan dus duizenden apps en games op je tv installeren. Denk aan apps als Spotify, Deezer, Tidal, Videoland, HBO Max, YouTube, Kodi, Viaplay en nog veel meer. Je kan zelfs game-controllers koppelen om zo te gamen op je tv. Android TV werkt heel intuïtief, je hoeft er geen ingewikkelde handleidingen voor te lezen.

Het startscherm van Android TV is heel overzichtelijk. Je vindt er bovenaan je favoriete apps met daaronder 'Hierna afspelen' waar je snel weer ver kunt met een serie kijken. Daaronder staan de aanbevelingen die Android TV bij jou vindt passen. Dat is overigens niet altijd een schot in de roos.

Xiaomi TV Stick 4K kopen: 4 dingen die je moet weten

Let wel, Android TV wordt nog altijd door Google ondersteund. Zo is in december van 2022 nog Android TV 13 aangekondigd. Deze versie maakt het bijvoorbeeld mogelijk om externe toetsenborden via bluetooth of usb aan te sluiten. Toch zal Android TV geleidelijk overgenomen worden door Google TV.

Gerelateerde artikelen

Heeft de Xiaomi TV Stick 4K Chromecast-ondersteuning?

Ja, die is aanwezig! Je kan dus beelden ook vanaf je smartphone naar het de dongle streamen. Handig als je net een YouTube-video tegenkomt die je op het grote scherm wilt kijken.

Xiaomi TV Stick 4K kopen: 4 dingen die je moet weten

Xiaomi TV Stick 4K kopen

Heb jij nog een tv in huis die je slim wilt maken? Dan kan je dat heel eenvoudig met deze Xiaomi TV Stick 4K doen. Dit apparaatje is een waardige concurrent voor de Chromecast met Google TV, en hij is ook nog een stuk goedkoper. Je kan de usb-stick al vanaf 53 euro in huis hebben.

Xiaomi TV Stick 4K kopen
Xiaomi TV Stick 4K kopen
Xiaomi TV Stick 4K kopen

Xiaomi TV Stick 4K kopen

De Xiaomi Mi TV Stick 4K tovert je gewone tv eenvoudig om in een smart-tv. Je bekijkt dan je favoriete series of films op Netflix of een andere streamingsdienst met één klik op de afstandsbediening en nog eens in 4K-resolutie.

Vanaf 53 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk