Zo zet je je Google Nest speaker terug naar fabrieksinstellingen

Zo zet je je Google Nest speaker terug naar fabrieksinstellingen

Redactie

door Redactie

Laatst geüpdatet

Heb je een slimme speaker of scherm van Google in huis, maar werkt deze niet meer probleemloos, wil je hem overzetten naar een nieuw WiFi-netwerk of ga je hem verkopen? Een stap die je niet mag vergeten, is om je speaker of scherm naar fabrieksinstellingen te herstellen. Wij leggen uit hoe dit werkt.

Google Assistent-speakers resetten

‘Een Assistent-speaker resetten kan toch gewoon via de Home-app van Google?’, is een reactie die vaak terugkeert bij vragen over het resetten van de slimme speakers en schermen van Google. Het resetten van de Home of Nest-speakers en schermen van Google verloopt echter niet zo vlot. Voor het resetten van Googles slimme Assistent-aangedreven apparaten moet je namelijk een speciale knoppencombinatie uitvoeren die verschilt per speaker of scherm.

Het resetten van de Assistent-speaker kan handig zijn als je speaker bijvoorbeeld van wifi-netwerk moet wisselen; dit kan helaas niet zonder ze te resetten. Daarnaast kan het resetten soms helpen om problemen met de speaker op te lossen. Uiteraard betekent dit wel dat je de speakers daarna opnieuw moet instellen via de Google Home-app op je telefoon. Let er tijdens het resetten op dat constante stroomtoevoer beschikbaar is, anders kan de speaker of het scherm beschadigd raken tijdens het herstellen naar fabrieksinstellingen.

Hieronder vind je afzonderlijk de stappen voor het resetten van de Google Nest Hub, Google Nest Audio, Google Home, Google Home Mini en de Google Nest Mini. Hoewel de laatgenoemde Mini-speakers veel componenten met elkaar delen, worden ze wel op een andere manier gereset. Hoe, dat legt Androidworld aan je uit.

Google Nest Hub resetten

Google bracht recent zijn tweede generatie Nest Hub op de markt. Qua ontwerp is de speaker gelijk aan de eerste generatie Nest Hub en het resetten van de speaker verloopt ook op dezelfde wijze. Je kan onderstaande stappen dus op elke Google Nest Hub volgen. Tijdens het resetten van de Google Nest Hub verschijnt op het beeldscherm een timer – als die verschijnt, weet je dat je de acties juist hebt uitgevoerd.

 1. Pak de Google Nest Hub erbij
 2. Vind de volumeknoppen links op de speaker
 3. Houd beide volumeknoppen tegelijkertijd ingedrukt
 4. Wacht 10 seconden tot op het scherm verschijnt dat de reset is geslaagd
Zo zet je je Google Nest speaker terug naar fabrieksinstellingen

Google Nest Audio resetten

Fysieke knoppen heeft de Nest Audio niet, met uitzondering van de mute-knop achterop de speaker. Hoe je de speaker dan moet resetten? Dat verloopt via de aanraakgevoelige knoppen die Google aan de bovenzijde van de speaker heeft geplaatst. Daarnaast moet je ook de ‘mute-knop’ van de speaker gebruiken bij het resetten. Hieronder lees je hoe dat precies werkt.

 1. Pak de Google Nest Audio erbij
 2. Schakel de microfoons uit via de fysieke knop achterop de speaker
 3. Controleer of de lampjes oranje branden, dit bevestigt dat de microfoons zijn uitgeschakeld
 4. Houd vervolgens vijf seconden lang je vinger op het midden van de bovenzijde van de Nest Audio-speaker
 5. Wacht op de waarschuwing dat het resetproces van start gaat, en houd daarna je vinger voor 10 seconden op dezelfde plek in het midden van de bovenzijde van de Nest Audio

Na 10 seconden start Google automatisch met het resetten van de Nest Audio. Je mag je vinger dus na 10 seconden van de speaker verwijderen.

Zo zet je je Google Nest speaker terug naar fabrieksinstellingen

Google Home resetten

In november is het vijf jaar geleden dat Google zijn eerste slimme speaker introduceerde, de Google Home. Hoewel de speaker ‘spiritueel’ is opgevolgd door de Nest Audio, zijn er verschillende winkels die de speaker nog verkopen. Wellicht heb jij er ook een in huis staan, maar ervaar je problemen of wil je de speaker gaan verkopen om een nieuwe Nest Audio of Hub in huis te stellen. Wij leggen uit hoe je de speaker weer met een schone lei laat beginnen.

 1. Pak de Google Home erbij
 2. Houd de microfoonknop achterop voor 15 seconden ingedrukt

Nadat de knop voor 15 seconde is ingedrukt, volgt een bevestiging dat de speaker is gereset en start de speaker zich weer op en kan je hem opnieuw instellen, of is de speaker gereed om weer terug de doos in te gaan als je hem verkoopt.

Zo zet je je Google Nest speaker terug naar fabrieksinstellingen

Google Home Mini resetten

Googles Home Mini is misschien wel de meest succesvolle Assistent-speaker van Google. Door zijn kleine voetafdruk kan je hem ook overal plaatsen, van je woonkamer tot in het toilet. Soms wordt een Home Mini-speaker daar zelfs gebruikt om de lichten aan of uit te zetten. Als dat niet werkt, is dat uiteraard ontzettend vervelend – zeker als je geen fysieke knoppen meer hebt. Gelukkig kan je de speaker altijd resetten om hem terug te zetten naar fabrieksinstellingen in de hoop dat je na de reset geen problemen meer ondervindt. Wij leggen je uit hoe dat werkt.

 1. Pak de Google Home Mini erbij
 2. Zoek onderop de Home Mini voor de resetknop
 3. Houd de resetknop voor 15 seconden ingedrukt

Nadat de resetknop voor 15 seconden is ingedrukt, laat de Home Mini een bevestiging horen en kun je de knop loslaten. De speaker start zichzelf nu opnieuw op. Let wel, dit kan even duren. Probeer de speaker dus niet opnieuw te resetten en trek de ‘stekker’ ook niet uit de Home Mini als het resetten langer duurt dan je had verwacht.

Zo zet je je Google Nest speaker terug naar fabrieksinstellingen

Google Nest Mini resetten

Het laatste Assistent-product op onze lijst, is de Nest Mini. Met een prijs van nog geen 50 euro is het een toegankelijke assistent voor het bedienen van je slimme huis, of om je het weer ‘s ochtends aan te bieden voordat je het (thuis)kantoor opzoekt. Loopt er wat mis met de software op de Nest Mini, volg dan zeker onderstaande stappen om de kleine speaker te resetten. Let wel, de stappen van de Home Mini werken niet voor de Nest Mini – de resetknop ontbreekt immers op de Nest Mini. Lees hieronder precies hoe je dan wel de Nest Mini kan resetten.

 1. Pak de Google Nest Mini erbij
 2. Schakel de microfoons uit via de fysieke knop achterop de speaker
 3. Controleer of de lampjes oranje branden, dit bevestigt dat de microfoons zijn uitgeschakeld
 4. Leg je hand voor 15 seconden op de bovenzijde van de speaker, zodat je hand het oppervlak bedekt
Zo zet je je Google Nest speaker terug naar fabrieksinstellingen

Als je het oppervlak voldoende hebt bedekt, en voldoende kracht zet – ga er zeker niet op leunen en zet niet excessief veel kracht, maar zorg er wel voor dat je handpalm de speaker aanraakt – dan krijg je een hoorbare bevestiging van het resetten en start de speaker zichzelf opnieuw op. Net zoals voor de Google Home Mini geldt, kan het opstarten even duren. Probeer de speaker dus niet opnieuw te resetten of hem te herstarten door de stekker eruit te trekken.

Tips & guides

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk